Επίσημο: Volkswagen και Ford ξεκινούν παγκόσμια συμμαχία

Advertisement

Volkswagen και Ford ανακοίνωσαν επίσημα σήμερα πως ξεκινούν μια παγκόσμια συμμαχία, η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των δύο κατασκευαστών αυτοκινήτων με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της εξυπηρέτησης πελατών.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες, η συνεργασία δεν προβλέπει ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δύο εταιρειών, ενώ ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες αρχικά θα προσφέρουν μεσαία επαγγελματικά οχήματα pickup για τις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από το 2022, και προτίθενται να συνεχίσουν με επαγγελματικά οχήματα van για την Ευρώπη.

Η  συμφωνία για van και pickup στοχεύει στην επίτευξη οικονομίας κλίμακας για κάθε εταιρεία, αρχής γενομένης από το 2023.

Advertisement

Επίσης,Volkswagen και Ford δεσμεύονται επίσης να διερευνήσουν ενδεχόμενη συνεργασία όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες μετακίνησης. Συγκεκριμένα:

Κοινά vans και pickups

Οι CEO των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, Herbert Diess (Volkswagen) και Jim Hackett (Ford) επιβεβαίωσαν πως οι οι δύο εταιρίες σκοπεύουν να αναπτύξουν από κοινού επαγγελματικά van και μεσαίου μεγέθους pickups για τις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από το 2022, με αυτά να διατηρούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κάθε μάρκας.

Η συμμαχία ανάμεσα σε Volkswagen και Ford θα επιτρέψει στις δύο εταιρίες να μοιραστούν τις επενδύσεις που απαιτούνται για την δημιουργία των πλατφορμών και των τεχνολογιών των συγκεκριμένων μοντέλων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κόστους ανάπτυξης, με τα οικονομικά αποτελέσματα να φαίνονται από το 2023 και μετά.

Advertisement

Επίσης οι δύο εταιρίες θα αξιοποιούν την αντίστοιχη παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων τους για τα συγκεκριμένα μοντέλα, προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των οχημάτων τους και αυτά να έχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα από πλευράς κόστους.

Η Ford θα κατασκευάζει τα μεσαίου μεγέθους pickups και των δύο εταιριών, από το 2022 και μετά, ενώ η Μπλε Οβάλ εταιρία θα αναπτύξει και θα κατασκευάζει τα μεγάλα van για την αγορά της Ευρώπης. Η Volkswagen θα αναπτύξει και θα κατασκευάζει τα νέα βαν πόλεων των δύο εταιριών.

Έτσι τα μελλοντικά Ford Transit, Ford Ranger, Volkswagen Transporter, Volkswagen Caddy και Volkswagen Amarok θα μοιράζονται πλατφόρμες. Πέρυσι τα επαγγελματικά μοντέλα της Volkswagen και της Ford πούλησαν 1,2 εκατ. μονάδες παγκοσμίως, με τις εταιρίες να πιστεύουν πως η ζήτηση για μεσαία pickups και για επαγγελματικά βαν θα αυξηθεί παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια.

Advertisement

Πιθανή συνεργασία στα ηλεκτρικά και στα αυτόνομα

Επιπλέον, η Volkswagen και η Ford έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για τη διερεύνηση της συνεργασίας σε αυτόνομα οχήματα, σε υπηρεσίες κινητικότητας και στα ηλεκτρικά οχήματα, με τις δύο εταιρίες να έχουν ξεκινήσει ήδη τις συνομιλίες, δηλώνοντας πως είναι ανοικτές να εξετάσουν και πρόσθετα προγράμματα στο μέλλον.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement