Βουλή: Από πού ακούστηκε η φράση «Θα μας γ@μήσει τώρα»; [βίντεο]

Advertisement

Την κατάσταση που επικρατεί στη Βουλή, με την εμπλοκή στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που προκάλεσε η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και η ετερόκλητη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με ανεξάρτητους βουλευτές περιέγραψε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο μια φράση που ακούστηκε κατά τη χθεσινή συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την ψηφοφορία, ο Μάκης Βορίδης έθεσε θέμα πλειοψηφίας με αποτέλεσμα για αρκετά λεπτά ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος να προσπαθεί να εξηγήσει τον κανονισμό της Βουλής.

Κι όταν η σειρά ήταν των ΑΝΕΛ να κάνουν γνωστή την πρόθεσή τους ο Αριστείδης Φωκάς ήταν απών. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου είχε τοποθετηθεί θετικά επί της αρχής αλλά είχε ταχθεί αρνητικά σε τρία άρθρα.

Advertisement

Καθώς από την Ολομέλεια απουσίαζαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ο κ. Βαρεμένος μετέθεσε την ονομαστική ψηφοφορία για το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αυτό που ωστόσο τράβηξε την προσοχή ήταν η φράση «Θα μας γαμ@@σει τώρα!» που ακούστηκε λέει βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες από την πτέρυγα της συμπολίτευσης.

Αν και αυτός που την είπε παραμένει άγνωστος, η φράση ερμηνεύεται με δύο τρόπους. Είτε ο σχολιαστής αναφερόταν στο πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση στην ψήφιση νομοσχεδίων, αμφισβητώντας την κυβερνητική πλειοψηφία, είτε αναφερόταν στην καθυστέρηση της διαδικασίας από τις ενστάσεις των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Advertisement

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement