Ψυχολογικό τεστ: Ποια πόρτα σε τρομάζει περισσότερο; Τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σου

«Η πόρτα στην οποία φοβάσαι να μπεις, είναι αυτή που κρύβει το θησαυρό που αναζητάς».

Advertisement

«Η πόρτα την οποία φοβάσαι να ανοίξεις, είναι αυτή που κρύβει το θησαυρό που αναζητάς» λέει βαθυστόχαστα ο Joseph Campbell, Αμερικανός μυθολόγος, συγγραφέας και λέκτορας.

Το έργο του Campbell καλύπτει πολλές πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας. Η φιλοσοφία του συνοψίζεται σε μία συχνά επαναλαμβανόμενη φράση: «Ακολούθησε την ευτυχία, παρόλο που μπορεί μερικές φορές να σε οδηγήσει στα πιο επικίνδυνα μονοπάτια”.

Ο Clifford N Lazarus, ψυχολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Lazarus ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν φόβους και ανησυχίες. Κάποιες φορές, αυτοί μπορεί να έχουν μία λογική εξήγηση και κάποιες άλλες όχι.

Advertisement

Και συνεχίζει λέγοντας, ότι “πολύ συχνά δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι τεράστιους φραγμούς, οι οποίοι μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε στη ζωή μας και να νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας.»

Πάμε να κάνουμε λοιπόν το συγκεκριμένο τεστ. Ποια από τις 6 εισόδους σας τρομάζει περισσότερο; Αφού επιλέξετε μία από τις παρακάτω φωτογραφίες, διαβάστε στη συνέχεια τι συμβολίζει αυτό για τον χαρακτήρα σας και μάθετε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους μεγαλύτερούς σας φόβους.

Advertisement

1. Το εγκαταλελειμμένο σπίτι

Αν επιλέξατε αυτή την πόρτα, είστε ένα άτομο που δεν παίρνει βιαστικές και επιπόλαιες αποφάσεις, αναλύει τις καταστάσεις και ζυγίζει καλά όλες τις πιθανές επιλογές. Βάζετε τις αξίες και την ηθική σας πάνω σε όλα και αναμένετε ότι και οι άλλοι άνθρωποι θα κάνουν το ίδιο. Η ταπετσαρία στον τοίχο σημαίνει ότι δεν ανοίγεστε συναισθηματικά. Ωστόσο, ψάχνετε για συναισθηματική ικανοποίηση και για ένα δέσιμο που δεν είναι μόνο συναισθηματικό, αλλά και πνευματικό.

2. Τα σκαλιά

Αν επιλέξατε αυτήν την εικόνα, είστε κάποιος που λατρεύει τη ζωή. Νιώθετε ελεύθεροι, αλλά ταυτόχρονα φοβάστε τόσο το άγνωστο, όσο και τον θάνατο.

Θέλετε να είστε πάντα υγιής. Για να το πετύχετε όμως, πρέπει να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που συνδυάζει την κατάλληλη διατροφή με την τακτική άσκηση.

Advertisement

Τις περισσότερες φορές απασχολείτε το μυαλό σας με ατελείωτες σκέψεις για όσα σας προβληματίζουν, αλλά από την άλλη δείχνετε να το απολαμβάνετε κατά έναν περίεργο τρόπο.

3. Το σπήλαιο

Το παγωμένο σπήλαιο συμβολίζει την ανάγκη για θαλπωρή. Φοβάστε να πληγωθείτε και να απογοητευθείτε και αυτός ο φόβος σάς κάνει να προτιμάτε να μένετε μόνοι σας, καθώς ξέρετε τον εαυτό σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Επιπλέον, νιώθετε έντονα την ανάγκη να αγαπηθείτε με όλη την έννοια της λέξης.

4. Το ξύλινο σπιτάκι

Αυτό το τρομακτικό σπιτάκι είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σκεφτείς ποτέ. Το ότι βρίσκεται σε αυτή την άθλια κατάσταση, σημαίνει ότι φοβάστε να αισθανθείτε ανεπαρκείς και να χάσετε τον πλούτο σας.

Advertisement

Μπορεί, εν αγνοία σας, να δίνετε περισσότερη αξία στα υλικά αγαθά, παρόλο που γνωρίζετε ότι αυτό δε σας γεμίζει. Είστε πιστοί και ειλικρινείς, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι οι όλοι οι άλλοι θα το εκτιμήσουν.

5. Το τούνελ

Εάν το τούνελ σας φοβίζει, προφανώς επικρατεί ένα χάος στα συναισθηματικά σας. Τα συναισθήματα σας κυριεύουν και δεν ξέρετε πως να τα διαχειριστείτε. Πρέπει να φτάσετε σε ένα σημείο εκκαθάρισης, προκειμένου να καταλάβετε τα πραγματικά σας συναισθήματα.

Είστε ένα πολύ έξυπνο άτομο, το οποίο εστιάζει πάρα πολύ στα προβλήματα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να ψάξετε για ουσιαστικές λύσεις.

Advertisement

6. Η πόρτα με τις αλυσίδες

Το μπλε χρώμα της πόρτας είναι αρκετά σημαντικό σε αυτή την περίπτωση, καθώς είναι το χρώμα του ουρανού. Δουλεύετε σκληρά και βάζετε υψηλούς στόχους για τον εαυτό σας, τους οποίους και προσπαθείτε να πιάσετε.

Είστε ένα συγκεντρωμένο άτομο, που καταλαβαίνει πώς λειτουργεί ο κόσμος. Αφιερώνετε όμως πολύ χρόνο στη δουλειά σας, οπότε προσπαθήστε να κλέψετε λίγο χρόνο και για τον εαυτό σας.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement