Αυτή είναι η νέα τάση στο Instagram που έχει εξοργίσει τους πάντες [βίντεο]

Advertisement

Έφηβοι να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν γυρίζοντας βιντεάκια στα οποία κάνουν σχέδια με καπνό και ενώ καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο: αυτή είναι η νέα τάση που έχει κατακλύσει το Instagram και έχει καταφέρει να εξοργίσει τους πάντες, καθώς δεν πρόκειται ακριβώς περί διαφήμισης, αλλά περί ενός έξυπνου τρικ να διαφημιστεί ο εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος.

Μόνο που ακριβώς επειδή τα βίντεο δεν έχουν καμία σήμανση -ότι πρόκειται περί διαφήμισης, για παράδειγμα- καταλήγουν να παρακολουθούνται και από μικρά παιδιά, κάτι που έχει θορυβήσει γονείς και οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές των υγειονομικών αρχών της Βρετανίας, ο αριθμός παιδιών που κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου διπλασιάστηκε μέσα σε 5 χρόνια, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα είναι ο λόγος για τον οποίο η επόμενη γενιά θα είναι απολύτως εθισμένη στη νικοτίνη.

Advertisement

Από το Instagram πάντως η απάντηση είναι ότι παρακολουθούν την εξέλιξη της τάσης και ότι εργάζονται πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα βελτιώσουν το πού εμφανίζονται -και σε ποιο ηλικιακό φάσμα- τέτοια posts.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement