Volvo: Με περιοριστή ταχύτητας στα 180 km/h όλα τα νέα μοντέλα από το 2020

Advertisement

Τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά Volvo που αποδίδουν ακόμα και πάνω από 400 άλογα, από του χρόνου θα προκαλούν λιγότερο το ενδιαφέρον των Γερμανών οδηγών με τις Autobahn που δεν έχουν όριο ταχύτητας.

Η σουηδική φίρμα μόλις ανακοίνωσε ότι όλα τα αυτοκίνητά της που θα πωλούνται από το 2020 θα περιοριστούν σε τελική ταχύτητα στα 180 km/h.

«Οι οδηγοί απλώς δεν συνειδητοποιούν τον κίνδυνο της ταχύτητας. Ως ανθρώπινα όντα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να είμαστε επιφυλακτικοί με τα φίδια, με τις αράχνες ή με το ύψος. Με την ταχύτητα, είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

Advertisement

Οι άνθρωποι συχνά κινούνται πολύ γρήγορα σε ορισμένες περιπτώσεις. Υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους και αδυνατούν να προσαρμόσουν την ταχύτητα στο περιβάλλον τους. Είναι δική μας ευθύνη να τους ενημερώσουμε για το γεγονός ότι η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί κίνδυνο», σχολίασε εμπειρογνώμονας ασφαλείας στη Volvo.

Ο Σουηδός κατασκευαστής στοχεύει να πάει και μακρύτερα, μελετώντας επίσης, «πώς ένας αιτιολογημένος έλεγχος της ταχύτητας που συνδέεται με τις τεχνολογίες γεωγραφικού εντοπισμού θα μπορούσε να περιορίσει αυτόματα την ταχύτητα κοντά σε σχολεία και σε νοσοκομεία στο μέλλον».

Υπενθυμίζουμε ότι η Volvo είχε ανακοινώσει το όραμα «Vision 2020», δηλ. κανένας πλέον θάνατος ή σοβαρός τραυματισμός μέσα σε ένα νέο Volvo από το 2020.

Advertisement

Η πρόσφατη ανακοίνωση αποτελεί μέρος αυτού του μεγάλου σχεδίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και άλλες πτυχές, όπως ο έλεγχος του αλκοόλ πριν από την οδήγηση. Η Volvo θα επιστρέψει πάνω σε αυτό το θέμα με νέες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

«Ανοίγουμε τη συζήτηση: Έχουν οι κατασκευαστές το δικαίωμα ή ακόμα και την υποχρέωση, να εγκαταστήσουν ενσωματωμένα συστήματα που τροποποιούν τη συμπεριφορά του οδηγού για την καταπολέμηση της υπερβολικής ταχύτητας, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή την απόσπαση της προσοχής;

Δεν έχουμε σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο και να είμαστε πρωτοπόροι», λέει ο επικεφαλής της Volvo. Η σοβαρή συζήτηση ξεκίνησε λοιπόν για τα καλά.

[drive]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement