Ποιες τροφές που έχουν περισσέψει δεν πρέπει να τρώτε την επόμενη μέρα. Τι πρέπει να προσέχετε μετά το μαγείρεμα

Advertisement

Όταν περισσεύει φαγητό, δεν θέλουμε να το πετάξουμε και το φυλάμε για να το φάμε την επόμενη ημέρα. Όμως, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που, αν καταναλωθούν την επόμενη ημέρα, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία.

Ο βασικός κίνδυνος του φαγητού που τρώγεται την επόμενη ημέρα, είναι η τροφική δηλητηρίαση, που εκδηλώνεται βασικά με διάρροια και εμετούς.

Ποιες τροφές όμως, είναι καλό να μην τρώγονται την επόμενη ημέρα;

Πατάτες

Αν οι πατάτες μείνουν έξω, σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα, ευνοείται η ανάπτυξη ενός επικίνδυνου βακτηρίου. Το βακτήριο αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση.

Advertisement

Κοτόπουλο

Όσο λιγότερο μένει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο το καλύτερο.
Η ψημένη μπριζόλα, το βραστό κοτόπουλο και το χοιρινό μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για περίπου 3 με 4 ημέρες.

Ιδανικό είναι να βάζετε το κρέας στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που θα το μαγειρέψετε.

Όμως, ο ιδανικότερος τρόπος για να φάτε το κοτόπουλο την επόμενη ημέρα είναι κρύο, είτε σε σάντουιτς είτε σε σαλάτα.

Advertisement

Ψάρι

Το ψάρι κατά προτίμηση πρέπει να τρώγεται την ίδια ημέρα όταν αποψυχθεί, αν το αγοράσατε κατεψυγμένο.

Αν το αγοράσατε σχετικά φρέσκο, πρέπει να τρώγεται δύο ημέρες μετά την αλίευσή του. Το μαγειρεμένο ψάρι πρέπει να τρώγεται την ίδια ημέρα, ή το πολύ την επόμενη, αν το έχετε βάλει στο ψυγείο.

Ρύζι

Το ρύζι, αν δεν διατηρηθεί στη σωστή θερμοκρασία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Το ρύζι περιέχει βακτήρια που αναπτύσσονται, όταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.

Advertisement

Αυγά

Πολλές τροφές με βασικό συστατικό τα αυγά, πρέπει να τρώγονται την ίδια ημέρα που θα μαγειρευτούν. Βραστά ή τηγανιτά αυγά και ομελέτες δεν πρέπει να τρώγονται την επόμενη ημέρα.

Σπανάκι και παντζάρι

Και τα δύο λαχανικά είναι πλούσια σε νιτρώδη και νιτρικά άλατα. Αν τα ξαναζεστάνετε για να τα φάτε την επόμενη ημέρα, τα νιτρικά μετατρέπονται σε καρκινογόνα νιτρώδη και γίνονται απειλητικά για την υγεία.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement