Καιρός: Προειδοποίηση για ισχυρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσει»

Advertisement

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Πέμπτης (14/03/2019) και έρχονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο, θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά και από το απόγευμα της Πέμπτης (14/03/2019) θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Παράλληλα, σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στα πελάγη, κυρίως την Παρασκευή (15/03/2019), όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Advertisement

Οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις και η ενίσχυση των ανέμων από το απόγευμα της Πέμπτης 14/03 έως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 15/03/2019, παρουσιάζεται στο βίντεο το οποίο ακολουθεί.

Την Παρασκευή 15/03, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, πιθανόν κατά τόπους έντονες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στο Ανατολικό Αιγαίο(Χάρτης 1), ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο.

Οι καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο της χώρας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 15/03 (ώρες 02:00-05:00) με βάση τηνέα υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, δίνονται στο χάρτη που ακολουθεί.

Advertisement

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός το Σαββατοκύριακο 16/03-17/03/2019, θα είναι βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια, με τις εντάσεις των ανέμων να μην δημιουργούν προβλήματα και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Πότε ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 24 βαθμούς

Το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, (16/03) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία.

Advertisement

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή (17/03) ο καιρός γενικά αίθριος. Το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα (18/03) ο καιρός γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Advertisement

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη (19/03) αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη (20/03) αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Advertisement

Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

[cnn]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement