Δέκα διάσημοι Έλληνες που δεν τελείωσαν ποτέ το σχολείο – Κάποιοι έμειναν στο Δημοτικό!

Advertisement

Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής showbiz. Διαπρέπουν στη μουσική σκηνή, στην τηλεόραση και στο θεατρικό σανίδι κι όμως… δεν έχουν τελειώσει το σχολείο! Δεν έχουν απολυτήριο Λυκείου (κάποιοι ούτε καν Γυμνασίου) και τολμούν να το παραδεχτούν ανοιχτά!

1. Νίκος Οικονομόπουλος

Σε συνέντευξή του ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει αποκαλύψει πως δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο λόγω απουσιών, ενώ από τα παιδικά του χρόνια δούλευε στο ψαράδικο του πατέρα του.

Advertisement

2. Γιώργος Μαυρίδης

Ο Γιώργος Μαυρίδης έχει μιλήσει ανοιχτά για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έχει περάσει. Όπως έχει πει ο ίδιος, ο πατέρας του μπαινόβγαινε στη φυλακή και η μητέρα του εργαζόταν σκληρά για να καταφέρει να τον μεγαλώσει.

Το περιβάλλον που ζούσε δεν ήταν ιδανικό για ένα παιδί και λόγω της κατάστασης που επικρατούσε ο Γιώργος δεν μπορούσε να διαβάζει. Παράλληλα έπρεπε κι ο ίδιος να δουλεύει για να βοηθάει τη μητέρ του και να τα βγάζει πέρα.

Advertisement

Θυμάται τον εαυτό του να κοιμάται στο θρανίο από την κούραση και κάπως έτσι αποφάσισε πως έπρεπε… να εγκαταλείψει την ιδέα του απολυτηρίου!

3. Έλενα Παπαρίζου

Η Έλενα Παπαρίζου έχει πει σε συνέντευξή της πως δεν έχει τελειώσει το σχολείο και πως αισθάνεται ότι έχασε κομμάτι από την παιδικότητά της.

Advertisement

«Δούλευα από τα 17 μου – στην Α’ Λυκείου ξεκίνησε η καριέρα μου- μετά το τέλος και της Β’ Λυκείου, άρχισα να ταξιδεύω κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν φοίτησα ποτέ στην Τρίτη τάξη του Λυκείου», ανέφερε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

4. Άντζελα Δημητρίου

Η έλλειψη χρηματικών πόρων οδήγησε την Άντζελα Δημητρίου να εργαστεί από πολύ νεαρή ηλικία. Ήδη από την ηλικία των 14 ετών η Άντζελα πιάνει για πρώτη φορά μικρόφωνο. Από εκεί και έπειτα τα πράγματα κύλισαν μόνα τους. Την άκουσε ένας ατζέντης και η πορεία της στη μουσική σκηνή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Advertisement

5. Έφη Θώδη

6. Τάμτα

Η Tάμτα, η φετινή εκρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision, φοίτησε στο σχολείο μέχρι τη Β’ γυμνασίου. Στα 14 «κλέφτηκε» κι έκανε την κόρη της.

Advertisement

7. Γιάννης Πλούταρχος

«Δεν τα πήγαινα καλά στο σχολείο. Είχα και μιας μορφής δυσλεξία… πήγα σε τεχνικό λύκειο, δεν μπόρεσα να προχωρήσω και τα παράτησα», εξομολογήθηκε ο Γιάννης Πλούταρχος και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές της ζωής του και τα φτωχά παιδιά του χρόνια που δούλευε σε λαϊκές αγορές μαζί με τον αδερφό του.

8. Γιάννης Μποσταντζόγλου

Advertisement

Ο ηθοποιός Γιάννης Μποσταντζόγλου έχει κάνει μόνος του την αποκάλυψη πως δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο. Συγκεκριμένα, έχει δηλώσει:

«Έχω κάνει πολλά λάθη, καλό είναι να τα αναγνωρίζεις. Έχω μείνει 2 χρονιές στο σχολείο, δεν τέλειωσα. Ήμουν βλάκας, θα ήθελα να ήμουν καλός μαθητής. Όχι για να αποδείξω κάτι, αλλά για να προχωρήσω ο ίδιος. Είχα αρχίσει πέντε γλώσσες, δεν έμαθα καμία».

9. Πάνος Καλίδης

Advertisement

Στην Α’ γυμνασίου άφησε το σχολείο κι ο τραγουδιστής Πάνος Καλίδης για να βρει δουλειά και να είναι οικονομικά ανεξάρτητος. Όπως έχει δηλώσει, δεν το μετανιώνει επειδή στάθηκε τυχερός στη ζωή του.

10. Δημήτρης Σταρόβας

Ο Δημήτρης Σταρόβας παράτησε το σχολείο μια χρονιά πριν την αποφοίτησή του Όπως έχει δηλώσει σχετικά: «Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρός. Στα 16- 17 ήμουν ήδη επαγγελματίας. Δεν σπούδασα τίποτα. Το γυμνάσιο ήταν τότε εξατάξιο και το παράτησα στην Ε’ τάξη. Ήμουν λίγο άγριο παιδί».

[star]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement