H Ford βρήκε τρόπο να σταματήσει τις κλοπές των keyless Ι.Χ.

Advertisement

Η ευκολία με τη οποία μπορούν να κλαπούν καινούργια αυτοκίνητα που έχουν τεχνολογία Keyless, ενεργοποίησε τους ανθρώπους της Ford, οι οποίοι φαίνεται πως βρήκαν τον τρόπο για να καταπολεμήσουν το νέο τρόπο κλοπής που ολοένα και αυξάνεται στις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εταιρείας RAC, η οποία επικαλείται στοιχεία προερχόμενα κατευθείαν από τις αστυνομικές αρχές, οι κλοπές αυτοκινήτων στην Αγγλία και την Ουαλία αυξήθηκαν από 65.783 το 2013 σε 85.688 το 2017 και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε ο εξοπλισμός πολλών αυτοκινήτων με σύστημα Keyless.

Οι κλέφτες μέσω μίας συσκευής εντόπιζαν και έθεταν σε ισχύ το σήμα που εκπέμπει το κλειδί, το οποίο βρίσκονταν εντός του σπιτιού και αφού ξεκλείδωναν το αυτοκίνητο το έβαζαν μπροστά και έφευγαν σαν κύριοι, χωρίς κανείς να το καταλάβει.

Advertisement

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα φαίνεται πως έδωσε η Ford, η οποία εξοπλίζει τα δημοφιλή Fiesta  και Focus με νέα τεχνολογία που καταπολεμούν ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Το κάθε κλειδί λοιπόν είναι εφοδιασμένο με αισθητήρα κίνησης, ο οποίος ανιχνεύει εάν έχουν μετακινηθεί για 40 δευτερόλεπτα.

Αν δεν έχει, τότε αυτόματα μπαίνει σε λειτουργία αδρανοποίησης (sleep mode). Αυτό σημαίνει πως το κλειδί δεν θα αλληλεπιδράσει με το συσκευή των ληστών και έτσι το αυτοκίνητο θα μείνει κλειδωμένο και ασφαλές.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανταποκριθούμε με μια απλή αλλά αποτελεσματική λύση για να προστατεύσουμε τους πελάτες μας και τις ιδιοκτησίες τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο ειδικός συστημάτων ασφαλείας της Ford, Simon Hurr.

Advertisement

Τέλος σε ότι αφορά το κόστος της νέας τεχνολογίας. Στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας οι ιδιοκτήτες του τελευταίου Ford Fiesta μπορούν να το αποκτήσουν για 65 λίρες (75.11 ευρώ), ενώ αυτοί του Focus για 72 λίρες (83.20 ευρώ).

[autotriti]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement