Προθεσμία για να απολογηθεί τη Μ. Δευτέρα πήρε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

Προθεσμία πήρε και ο συνεργάτης του επίσης δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Advertisement

Τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Προθεσμία πήρε και ο συνεργάτης του επίσης δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Οι δυο κατηγορούμενοι για εμπλοκή με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού» οδηγήθηκαν στον ανακριτή το μεσημέρι της Παρασκευής.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος συνοδευόταν από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και δεν μπήκε από την κεντρική είσοδο του Εφετείου για να αποφύγει τους δημοσιογράφους.

Λίγο αργότερα, στον ανακριτή οδηγήθηκε και ο συνεργάτης του Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής.

Ο γνωστός ποινικολόγος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πιο συγκεκριμένα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη χθες Πέμπτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για εμπλοκή με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, εξέφρασε την ελπίδα, η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου να μην είναι αποτέλεσμα οποιαδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας.

Όπως είπε, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς είναι επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής. «Τον φέρουν ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, αργά το θυμήθηκαν κάποιοι», τόνισε.

[reader]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement