Αυτό είναι το μυστικό για την απόλυτη επιτυχία του Γουόρεν Μπάφετ

Ο επί 40 χρόνια χρόνια συνεργάτης αποκαλύπτει το μυστικό επιτυχίας του Γουόρεν Μπάφετ.

Advertisement

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Τσάρλι Μάνγκερ είναι ένα άκρως επιτυχημένο επιχειρηματικό δίδυμο, που έχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια δουλεύοντας ο ένας πλάι στον άλλον.

Ως αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, ο Μάνγκερ αποκαλύπτει πως το σημαντικότερο μυστικό του μεγιστάνα των επιχειρήσεων είναι ένα. Η ικανότητα του να μην σταματάει να μαθαίνει.

«Αν πάρει κανείς τον Γουόρεν Μπάφετ και τον χρονομετρήσει, θα έβλεπε πως περνά τον μισό του χρόνο κάθε μέρα διαβάζοντας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάνγκερ σε μια ομιλία του το 2007, στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, σύμφωνα με το CNBC.

Advertisement

Και συμπλήρωσε, «αν δεν φροντίσεις να εξελίσσεις τις γνώσεις σου κατά τη διάρκεια της ζωής σου, δεν θα πας πολύ μακριά με τα όσα ξέρεις ήδη».

Πώς μπορεί γίνει όμως κανείς ένα «μηχάνημα μάθησης» όπως έχει αποκαλέσει τον Μπάφετ ο επί χρόνια συνεργάτης του; Υπάρχουν τρία βήματα!

#3 Διάβασε! Διάβασε! Διάβασε!

Οι παρατηρήσεις του Μάνγκερ ταιριάζουν με αυτά που έχει παραδεχτεί για τον εαυτό του και ο Γουόρεν Μπάφετ. Το γεγονός δηλαδή πως μπορεί να διαβάσει μέχρι και 500 σελίδες την ημέρα.

Advertisement

#2 Άσκησε το μυαλό σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να να εξασκήσει κανείς το μυαλό του, και δυστυχώς το Netflix δεν είναι ένας από αυτούς, σχολιάζει χαρακτηριστικά το CNBC.

Συγκεκριμένα, για την περίπτωση του Μπάφετ, είναι γνωστό πως ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων παίζει bridge, τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, από 2 ώρες κάθε φορά.

#1 Μοίρασε τη σοφία που απέκτησες.

Δεν γίνεται να γίνεις «μύθος» αν κρατάς τις πολύτιμες γνώσεις για τον εαυτό σου. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2009, η διδασκαλία αυξάνει το κίνητρο για μάθηση.

Advertisement

Αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για να «περάσουν» τις γνώσεις σε κάποιον άλλον, έχουν ισχυρότερες ικανότητες επικοινωνίας και αυξάνουν την αυτοπεποίθηση τους. Οι ερευνητές αποκαλούν το φαινόμενο αυτό «protégé effect».

[insider]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement