Τι κάνεις με τα τατουάζ όσων πεθαίνουν; – Κάποιοι κρατάνε το δέρμα και τα κάνουν κορνίζα

Advertisement

Θα θέλατε να κρατήσετε το τατουάζ ενός αγαπημένου ατόμου που πέθανε; Για πολλούς ίσως ακούγεται μακάβριο, αλλά το BBC γράφει πως είναι ένα αίτημα που γίνεται όλο και πιο συχνό.

Η ζωή του Chris Wenzel με την τέχνη του τατουάζ άρχισε όταν ήταν μόλις εννέα ετών καθώς η θεία του, ζήτησε να της σχεδιάσει ένα τατουάζ.

Μέχρι τη στιγμή που ήταν έφηβος, και τα δύο χέρια του ήταν πλήρως καλυμμένα με τατουάζ. Ως ενήλικας, ήταν ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης τατουάζ της Electric Underground Tattoos Inc, ένα στούντιο στον Καναδά.

Advertisement
Chris Wenze
Η σύζυγος του Chris Wenze μπροστά στο αναμνηστικό με το τατουάζ του άντρα της

Ο Chris πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 41 ετών. Πριν πεθάνει είχε διατυπώσει ένα αίτημα: ήθελε να διατηρηθούν τα τατουάζ του.

Η Cheryl Wenzel λέει ότι ο σύζυγός της είχε εντυπωσιαστεί από συντηρημένα σώματα, μούμιες και από άλλα παρόμοια αντικείμενα που είχαν συναντήσει στις επισκέψεις σε μουσεία.

Στη συνέχεια, ο Chris Wenzel ανακάλυψε το Save My Ink Forever, μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Οχάιο.

Advertisement

Η εταιρεία, που ανήκει στους Michael και Kyle Sherwood, συνεργάζεται με γραφεία κηδειών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά για τη διατήρηση των τατουάζ των ανθρώπων που έχουν πεθάνει, ως αναμνηστικό για τους αγαπημένους τους.

Η ιδέα προήλθε από αυτό που ο Kyle Sherwood περιέγραψε ως μια συνομιλία μεταξύ αστείου και σοβαρού, που είχε ο πατέρας του με έναν φίλο για τη διατήρηση των τατουάζ.

Οι Sherwoods υπολόγισαν πως υπάρχουν περίπου 45 εκατομμύρια Αμερικανοί με τατουάζ και πως η μόδα αυξάνεται, άρα υπήρχε πελατεία εξασφαλισμένη. Έτσι αποφάσισαν να αναπτύξουν μια τεχνική που επέτρεπε τη διατήρηση της τέχνης του τατουάζ.

Advertisement

Μετά από δύο χρόνια περίπλοκων δοκιμών με διάφορες μεθόδους, βρήκαν τον τρόπο να το κάνουν.

Το τατουάζ αφαιρείται χειρουργικά με μια απλή διαδικασία και στη συνέχεια στέλνεται σε ένα εργαστήριο συντήρησης πριν τοποθετηθεί και πλαισιωθεί πίσω από ειδικό γυαλί προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου τρεις μήνες.

«Είναι ένα πραγματικό κομμάτι ενός ατόμου που συμβολίζει κάτι», λένε για τις υπηρεσίες τους και τους πελάτες τους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Chris.

Advertisement

Όμως καθώς ο τελευταίος είχε μεγάλα τατουάζ που κάλυπταν το σώμα του, ο Kyle Sherwood πέταξε μέχρι τον Καναδά, για να επιβλέπει τη διαδικασία.

Advertisement

Τα περισσότερα τατουάζ που χειρίζεται η εταιρεία είναι σε μικρότερη κλίμακα – μεμονωμένα κομμάτια με μήκος μόλις μερικά εκατοστά. Αυτή ήταν μια δύσκολη περίπτωση.

Η Wenzel επέλεξε τα κομμάτια που ήθελε να διατηρηθούν – δύο τατουάζ μανίκια, αυτό που είχε στο θώρακά του και τα τατουάζ στα πόδια του. Ήταν η μεγαλύτερη διατήρηση τατουάζ που είχαν κάνει οι Sherwoods.

Η δουλειά των δύο αδελφών έχει θαυμαστές, αλλά και ανθρώπους που τη βρίσκουν μακάβρια και δεν αποδέχονται ως σωστό αυτό που κάνουν. Οι ίδιοι λένε πως όσο αντιδρούν, συνήθως δεν έχουν τατουάζ και δεν αγαπούν τα τατουάζ γενικά .

Advertisement

Η Wenzel παρουσίασε την διατηρημένη τέχνη του συζύγου της σε διάφορα συνέδρια τατουάζ και λέει ότι θέλει «το συντηρημένο έργο τέχνης να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση ότι η ζωή συνεχίζεται μετά το θάνατο, αλλά και ότι όσοι μένουν πίσω δεν ξεχνούν ποτέ τους αγαπημένους που έχασαν».

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement