Γιατί το αφεντικό σας πρέπει να σας αφήνει να κοιμάστε μια ώρα στο γραφείο

Advertisement

Σας έχουμε ευχάριστα νέα, αφού αν αύριο πάρετε έναν γρήγορο υπνάκο πάνω στο γραφείο σας, τότε έχετε την πλήρη υποστήριξη της επιστήμης.

Έτσι, όταν το αφεντικό σας σας τραβήξει κατά μέρος για να «τα πείτε», βεβαιωθείτε ότι θα τους ενημερώσετε γι’ αυτό.

Η Δρ Nerina Ramlakhan, η οποία ήταν επικεφαλής έρευνας για τους κατασκευαστές κρεβατιών Silentnight και του Πανεπιστημίου του Λιντς της Μεγάλης Βρετανίας, δήλωσε ότι:

Advertisement

«Σε αντίθεση με τους προγόνους μας, περιβαλλόμαστε συνεχώς από το αφύσικο ηλεκτρονικό φως, είτε πρόκειται για φωτιστικά, οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεις ή κινητά τηλέφωνα.

Αυτή η συνεχής έκθεση στο τεχνητό φως μπορεί να έχει επίδραση στην ποιότητα του ύπνου μας και συχνά ακόμη και όταν νομίζουμε ότι απολαμβάνουμε έναν μακρύ ύπνο, η αλήθεια είναι ότι η ποιότητα του ύπνου είναι φτωχή και εξακολουθούμε να ξυπνάμε να αισθανόμαστε κουρασμένοι».

Η επιστήμονας επισήμανε:

Αν είστε ένας από εκείνος που κοιμάται λιγότερο από πέντε ώρες τη νύχτα, τότε είναι ένα επικίνδυνα χαμηλό ποσό.

Advertisement

«Τα αφεντικά θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στο προσωπικό να πάρει ένα σύντομο υπνάκο στο γραφείο. Μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά» είπε.

Πρόσθεσε ότι ένας σύντομος ύπνος πρέπει να γίνεται μεταξύ 2μμ και 4μμ – αλλά δεν θα πρέπει να έχουμε κανέναν αργότερα, καθώς μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο αργότερα το βράδυ.

Υπάρχει μια σειρά από προβλήματα υγείας που συνδέονται με την έλλειψη ύπνου ή τον κακό ύπνο.

Advertisement

Αυτά περιλαμβάνουν την κατάθλιψη του διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις.

Καλόν… ύπνο και στο γραφείο λοιπόν.

[reader]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement