Πώς να επιβιώσετε στο πρώτο σας ταξίδι ως ζευγάρι

Χρήσιμες συμβουλές που θα αυξήσουν τις πιθανότητες να μην επιστρέψετε solo από τις διακοπές

Advertisement

Πολλοί από εμάς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με διάφορες αναποδιές σε ταξίδια μας. Έχουμε χάσει τις αποσκευές μας, έχουμε κοιμηθεί στα πατώματα των αεροδρομίων, έχουμε πετύχει ακυρώσεις πτήσεων, καθυστερήσεις, ανελέητα βροχερές μέρες και άλλα πολλά.

Ωστόσο, αυτά φαντάζουν πταίσματα μπροστά στα ταξίδια που έχουμε κάνει κατά καιρούς με τις σχέσεις μας.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι πολλές σχέσεις έχουν διαλυθεί μετά από ένα κοινό ταξίδι. Ίσως φταίει το ότι βγαίνουμε από την ρουτίνα και έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, όπως το να χρειαστεί να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση.

Advertisement

Από την άλλη, όμως, εσείς που φοβάστε να κάνετε διακοπές μαζί, σκεφτείτε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το ταξίδι ως ένα τεστ για το μέλλον της σχέσης σας. Κι αν λάβετε υπόψη τα παρακάτω βήματα, αυξάνετε τις πιθανότητες να γυρίσετε πίσω ως ζευγάρι.

Προετοιμαστείτε πριν το ταξίδι

Ένα ταξίδι μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τον σύντροφο σας. Ωστόσο, ενώ ο ένας μπορεί να θεωρεί καταπληκτική την ιδέα να ανεβάζει τις κλασικές φωτογραφίες δείχνοντας «πατουσάκια» στην παραλία, ο άλλος ίσως θεωρεί τις διακοπές την τέλεια ευκαιρία για να να αναζητήσει την περιπέτεια νοικιάζοντας ένα τζιπ.

Εδώ μάλλον τα ενδιαφέροντα διαφέρουν, οπότε πριν να αποφασίσετε να κάνετε ταξίδι μαζί με τον σύντροφο σας καλό είναι μάθετε πως του αρέσει να περνάει τον χρόνο του.

Advertisement

Σύμφωνα με τους θεραπευτές ζευγαριών, το πρώτο ταξίδι μπορεί να φέρει στην επιφάνεια συγκρούσεις πριν καν ακόμη το ζευγάρι φύγει από το σπίτι.

Υπάρχουν, λένε, δύο τύποι ανθρώπων: εκείνοι που θέλουν να είναι ώρες πριν στο αεροδρόμιο και οι άλλοι που πάνε τελευταία στιγμή. Αυτό επίσης, μπορεί να φέρει σύγκρουση.

Εάν  γνωρίζετε ήδη ότι έχετε αυτές τις διαφωνίες, τότε συζητήστε από πριν για το ταξίδι για να ξέρετε πώς να κινηθείτε, έτσι ώστε να λάβει ο καθένας αυτό που χρειάζεται.

Advertisement

Μην έχετε υψηλές προσδοκίες

Οι περισσότεροι περιμένουν το ταξίδι τους να είναι μονίμως διασκεδαστικό, το ίδιο και η σχέση τους. Όμως επειδή τίποτα δεν μπορεί να σας αποφέρει την διασκέδαση που θέλετε συνεχόμενα, καλύτερα να έχετε λιγότερες προσδοκίες στο θέμα αυτό.

Επίσης, αν προετοιμαστείτε για το χειρότερο σενάριο και περιμένετε να πάνε όλα στραβά, τότε πιθανόν να εκλάβετε καλύτερα καθετί κακό που μπορεί να σας συμβεί. Με λίγα λόγια «κρατήστε μικρό καλάθι».

Φτιάξτε από κοινού το πρόγραμμα σας

Επιλέξτε τον προορισμό του ταξιδιού σας από κοινού, αν και μπορείτε να κάνετε ευκολότερη την ζωή σας, επιλέγοντας μια χώρα στην οποία αισθάνεστε άνετα τόσο με την γλώσσα όσο και με την μετακίνηση. Δεν είναι η ώρα να τεστάρετε το εάν μιλάει καλά γαλλικά ο καλός ή η καλή σας.

Advertisement

Επισκεφτείτε ένα μέρος στο οποίο δεν έχετε ξαναπάει, έτσι ώστε να το εξερευνήσετε μαζί. Και προφανώς αποφύγετε ξενοδοχεία και μέρη στα οποία έχετε πάει με πρώην – δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ακούτε τι έκανε η σχέση σας την τελευταία φορά που ήταν εκεί με άλλο άτομο.

Κανονίστε το πρόγραμμα σας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα ενδιαφέροντα όσο και τις δυνάμεις σας και μην πάρετε μαζί σας περισσότερα πράγματα από όσα χρειάζεστε.

Συζητήστε από πριν το budget σας

Κάντε μια συζήτηση για το πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε και πως σκοπεύετε να μοιραστείτε τα έξοδα.

Advertisement

Εξασφαλίστε αξιόπιστη μεταφορά και άνετη διαμονή

Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε το άγχος. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε σε τεράστιες ουρές μέχρι να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο ενώ δεν ξέρετε τους δρόμους εκεί που πηγαίνετε.

Δεν θα θέλατε να βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να πληρώνετε πρόστιμα ή να ρισκάρετε την ζωή την δική σας και του συντρόφου σας.

Τα τρένα, τα οποία είναι συνήθως στην ώρα τους, θα σας επιτρέψουν την κατανάλωση ποτού, θα έχετε υπέροχη θέα από το παράθυρο σας, η οποία θα ευνοεί και την συζήτηση και γενικά θεωρείται μια καλή επιλογή, όπως και τα ποδήλατα.

Advertisement

Δώστε περισσότερη προσοχή απ’ ότι συνήθως

Φροντίστε να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα πράγματα, μην ξεχνάτε ότι είστε ακόμα υπό αξιολόγηση από τον σύντροφο σας. Και εκτυπώστε τα εισιτήρια της πτήσης σας ακόμα και αν τα έχετε στο κινητό σας.

Υποθετικά μιλώντας, δεν θέλετε να περάσετε 35 λεπτά στο τηλέφωνο μιλώντας με την αεροπορική εταιρεία επειδή δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο email σας, επειδή δεν ξέρετε τον κωδικό σας, επειδή εγγραφήκατε με το παλιό email της δουλειάς σας. Όλα αυτά μπορούν να φέρουν ένταση με τον σύντροφό σας.

Πάρτε μαζί σας τουλάχιστον ένα παιχνίδι

Σε περίπτωση που δεν έχετε κάτι άλλο να συζητήσετε και έχετε εξαντλήσει κάθε θέμα, ένα παιχνίδι, όπως πχ το Uno, θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση της στιγμής. Ωστόσο, προσέξτε να μην είστε ένα πολύ ανταγωνιστικοί. Εάν είστε ανταγωνιστικοί, αναζητήστε κάποιο άλλο παιχνίδι.

Advertisement

… και βιβλία

Θεωρείται ταμπού το να θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας, χωρίς τον σύντροφο σας, αλλά δεν πρέπει να είναι. Και σίγουρα τα βιβλία είναι περισσότερο αποδεκτά από τα ακουστικά.

Αυξήστε τις αντοχές σας

Δώστε προτεραιότητα στις βασικές σας ανάγκες – όχι στο σεξ. Κάποιοι άνθρωποι όντως χρειάζονται καφεΐνη προκειμένου να «λειτουργήσουν». Άλλοι πάλι, μπορεί να έχουν νεύρα επειδή πεινούν.

Εάν ο σύντροφος σας είναι νευρικός ή αγχωμένος, μπορεί να είναι λόγω της έλλειψης ύπνου ή λόγω πείνας και όχι επειδή έχετε πάρει τον λάθος δρόμο πέντε φορές. Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν, είναι να έχετε αντοχές και υπομονή.

Advertisement

Επίσης, ένα ταξίδι μαζί με τον σύντροφο σας, μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να του δείξετε πως σας αρέσει να διαχειρίζεστε τις καταστάσεις. Για παράδειγμα, πολλοί αγαπούν να διαφωνούν για τις χρεώσεις των ξενοδοχείων ή να διαπραγματεύονται το κόστος των διαδρομών στα ταξί.

Τέλος, μην μιλήσετε για το μέλλον της σχέσης σας προτού να επιστρέψετε σπίτι!

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement