Ξεκινάς δική σου επιχείρηση; Αυτή είναι η πολύτιμη συμβουλή που σου δίνει ο Mr. Amazon

Advertisement

Ο Τζεφ Μπέζος, έχει μόνο μια συμβουλή να δώσει σε όποιον ξεκινάει τη δική του επιχείρηση:  «Να είσαι έτοιμος να πάρεις μεγάλα ρίσκα και να αποτύχεις».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρώτο συνέδριο της re:Mars, ο CEO της Amazon μοιράστηκε τη μια και μοναδική συμβουλή που θα έδινε σε κάποιον που θέλει να φτιάξει τη δική του επιτυχημένη επιχείρηση.

«Πάρε ρίσκα. Πρέπει να είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις. Αν έχεις μια επιχειρηματική ιδέα χωρίς ρίσκο, τότε πιθανότατα κάποιος άλλος την έχει κάνει ήδη», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Advertisement

«Πρέπει να έχεις κάτι που μπορεί και να μην πετύχει. Θα είναι σαν πείραμα κατά κάποιον τρόπο».

«Κάποια από αυτά τα πειράματα θα αποτύχουν, όμως οι μεγάλες αποτυχίες είναι απαραίτητο κομμάτι στην πορεία προς την επιτυχία».

Και τόνισε πως η αποτυχία δεν είναι πάντα κάτι αρνητικό. «Παίρνουμε ρίσκα όλη την ώρα και μιλάμε για την αποτυχία. Όμως χρειαζόμαστε τις μεγάλες αποτυχίες για να καταφέρουμε να πάμε παρακάτω. Αν δεν το κάνουμε δεν προσπαθούμε αρκετά.»

Advertisement

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το Business Insider, ο Τζεφ Μπέζος πρέπει να ξέρει τι λέει, αφού και ο ίδιος ίδρυσε τη δική του επιχείρηση με μόλις 10 εργαζομένους και πλέον απασχολεί χιλιάδες.

Από τότε, η Amazon έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο επιτυχημένες και κερδοφόρες εταιρείες με την αξία της να ανέρχεται στα 860 δισ. δολάρια και τον Τζεφ Μπέζος να κατέχει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement