Αυτοί είναι οι 9 χειρότεροι δολοφόνοι του κόσμου – Σκότωναν από βαρεμάρα και για την αδρεναλίνη

Advertisement

Αυτοί είναι οι εννέα κατά συρροή δολοφόνοι που σάρωσαν τις τελευταίες δεκαετίες, με θύματα σε όλο τον κόσμο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ Νιλς Χέγκελ – Ο νοσηλευτής που σκότωνε με ένεση

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ένοχο για 85 φόνους τον 42χρονο Γερμανό νοσηλευτή Νιλς Χέγκελ, έναν από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Γερμανία.

Το δικαστήριο του Όλντεμπουργκ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, έκρινε πως ο Νιλς Χέγκελ, 42 ετών, είναι ένοχος για τη δολοφονία ασθενών, στους οποίους έκανε ένεση με θανατηφόρα φάρμακα, στα νοσοκομεία όπου εργάστηκε από το 2000 έως το 2005.

Advertisement

Η αστυνομία υποπτεύεται πως έχει σκοτώσει έως και 200 ανθρώπους, σε υποθέσεις οι οποίες δεν μπορούν ωστόσο να διαλευκανθούν, κυρίως επειδή τα πτώματα μεγάλου αριθμού θυμάτων έχουν αποτεφρωθεί.

Επί πέντε χρόνια, πρώτα στο νοσοκομείο της Όλντενμπουργκ και στη συνέχεια σε αυτό της γειτονικής πόλης Ντέλμενχορστ, ο Χέγκελ έδινε σκόπιμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θανατηφόρες δόσεις φαρμάκων στους ασθενείς που φρόντιζε προκειμένου να τους προκαλέσει ανακοπή προτού προσπαθήσει να τους επαναφέρει στη ζωή, τις περισσότερες φορές μάταια.

Advertisement

Κίνητρά του: η επιθυμία του να κάνει επίδειξη στους συναδέλφους του δείχνοντας τις ικανότητές του στην ανάνηψη ασθενών και «η βαρεμάρα», όπως ανέφερε η εισαγγελία.

Επέλεξε τυχαία τα θύματά του, τα οποία ήταν 34 με 96 ετών. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Χέγκελ δεν εξέφρασε πραγματική μεταμέλεια.

Σύμφωνα μάλιστα με τους συγκρατούμενούς του, μέσα στη φυλακή δήλωνε με ικανοποίηση ότι είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας της Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Advertisement

Μιχαήλ Ποπκόφ – O μανιακός του Ανγκάρσκ επέστρεφε στον τόπο του εγκλήματος

Ο πρώην αστυνομικός από τη Σιβηρία Μιχαήλ Ποπκόφ κρίθηκε ένοχος τον Δεκέμβριο 2018 σε ηλικία 54 ετών για τον φόνο 56 ανθρώπων.

Κατά το διάστημα 1992-2007 βίασε και δολοφόνησε γυναίκες με τσεκούρι ή σφυρί αφού τις πήγαινε για βόλτα αργά το βράδυ, συχνά με το περιπολικό.

Advertisement

Ο ίδιος δολοφόνησε και έναν αστυνομικό. Θεωρείται ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας.

Ο «μανιακός του Ανγκάρσκ, όπως τον αποκαλούν τα ρωσικά ΜΜΕ, πετούσε τα άψυχα κορμιά των θυμάτων τους δίπλα στον δρόμο ή σε δάση κοντά στην πόλη του, στην ανατολική Σιβηρία. Κάποιες φορές, όταν ανακαλύπτονταν οι σοροί, επέστρεφε στη σκηνή του εγκλήματος, ως αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, 14 από τα θύματά του ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί. Στο δικαστήριο, ο Ποπκόφ υποστήριξε ότι ήταν «καθαριστής» και ότι τιμωρούσε τις γυναίκες για την ανήθικη συμπεριφορά τους.

Advertisement

«Άφηναν τα παιδιά και τους συζύγους στο σπίτι και έβγαιναν έξω, έπιναν λες και ήταν η τελευταία φορά. Κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Αλλά κανένας δεν πρέπει να πληγώνει τα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα», είχε πει ο δολοφόνος σε συνέντευξη το 2015.

ΗΠΑ / Σάμιουελ Λιτλ – Ο δολοφόνος που ζωγράφισε τα 90 θύματά του

Ο 78χρονος Σάμιουελ Λιτλ ομολόγησε τον Νοέμβριο 2018 τον φόνο 90 ανθρώπων από το 1970 ως το 2005 και οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν επιβεβαιώσει περισσότερους από 40 μέχρι στιγμής.

Advertisement

Αν επιβεβαιωθούν και οι 90, ο Λιτλ θα είναι ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στην αμερικανική ιστορία. Ο πρώην πυγμάχος συνελήφθη το 2012. Τα θύματά του ήταν κυρίως τοξικομανείς και ιερόδουλες και πολλά δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ.

Τον Φεβρουάριο 2019 το FBI έδωσε στη δημοσιότητα 16 σκίτσα τα οποία είχε κάνει ο ίδιος σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν κάποια από τα θύματά του.

Ο Λιτλ στόχευε ευάλωτες γυναίκες που συχνά εμπλέκονταν σε πορνεία ή ήταν εθισμένες στα ναρκωτικά, έγραψε σε άρθρο της η Κριστίνα Παλατσόλο, αναλύτρια εγκλημάτων του FBI.

Advertisement

Η Παλατσόλο και η Άντζελα Γουίλιαμσον, ανώτερος σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που μίλησαν με τον Λιτλ, είπαν ότι θυμόταν με μεγάλες λεπτομέρειες τις δολοφονίες.

ΡΩΣΙΑ /Αλεξάντερ Πιτσούσκιν – Ο δολοφόνος της σκακιέρας

Το 2007 ο Αλεξάντερ Πιτσούσκιν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη Μόσχα για τη δολοφονία 48 ανθρώπων, κυρίως κατά το διάστημα 2002-2006.

Advertisement

Σε ηλικία 33 ετών την εποχή της δίκης του, ο Πιτσούσκιν είχε πει ότι ήθελε να σκοτώνει έναν άνθρωπο για καθένα από τα 64 τετράγωνα της σκακιέρας και διέγραφε από ένα τετράγωνο κάθε φορά που σκότωνε κάποιον.

Τα θύματά του ήταν κυρίως ηλικιωμένοι αλκοολικοί άνδρες, τους οποίους συναντούσε σε ένα πάρκο.

«Η πρώτη δολοφονία είναι σαν τον πρώτο έρωτα. Σου μένει αξέχαστη». «Για μένα, οι δολοφονίες είναι ό,τι για εσάς το φαγητό. Νιώθω σαν να είμαι ο πατέρας όλων αυτών, αφού εγώ ήμουν ο άνθρωπος που τους άνοιξε την πόρτα για τον άλλο κόσμο».

Advertisement

Αυτά ήταν τα λόγια του Αλεξάντερ Πιτσούσκιν, ενός από τους πιο αιμοδιψείς δολοφόνους της Ρωσίας.

ΚΙΝΑ / Γιανγκ Σινχάι – Ο δολοφόνος με το σπαθί

Ο Γιανγκ Σινχάι εκτελέστηκε στην Κίνα το 2004 σε ηλικία 35 ετών έπειτα από τον φόνο 67 ανθρώπων μέσα σε μια τριετία (2000-2003).

Advertisement

Εισέβαλε σε εξοχικές κατοικίες και κάποιες φορές κατακρεουργούσε ολόκληρες οικογένειες με τσεκούρι, σφυρί ή σπαθί.

Η αστυνομία είχε καταγράψει ως κίνητρά του την ληστεία και τον βιασμό, αλλά ο Γιανγκ περιγράφεται ως ένας παράφρων που απολάμβανε τις πράξεις του.

ΗΠΑ / Γκάρι Ρίτζγουεϊ –  Ο δολοφόνος του Πράσινου Ποταμού

Ο Αμερικανός Γκάρι Ρίτζγουεϊ, ο οποίος ζωγράφιζε φορτηγά, ομολόγησε το 2003 ότι είχε στραγγαλίσει 48 ανθρώπους, κυρίως ιερόδουλες και δραπέτες, στο διάστημα 1982-1984, αλλά θεωρείται ύποπτος για περισσσότερους φόνους.

Απέκτησε το παρατσούκλι «Ο Δολοφόνος του Πράσινου Ποταμού» από το ποταμό του Σιάτλ όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα του θύματα. Ήταν 54 ετών όταν καταδικάστηκε και φυλακίστηκε. Ο δολοφόνος 48 γυναικών που ασελγούσε και στα πτώματα. Συνελήφθη με τη βοήθεια ενός φυλακισμένου serial killer.

Μετά από κάθε δολοφονία, επέστρεφε στο σπίτι του όπου τον περίμενε η σύζυγος και το παιδί του. Είχε σκοτώσει μια κοπέλα, ενώ ο γιος του τον περίμενε στο αυτοκίνητο. Όταν γύρισε χωρίς τη συνοδό του, ο μικρός τον ρώτησε που ήταν. «Θα γυρίσει με τα πόδια γιατί έμενε εδώ κοντά», του είχε απαντήσει.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ / Χάρολντ Σίπμαν – Ο Δρ. Θάνατος της Αγγλίας

Ο Χάρολντ Σίπμαν, ένας οικογενειακός γιατρός ο οποίος ζούσε κοντά στο Μάντσεστερ, καταδικάστηκε σε ισόβια το 2000 αφού κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία 15 ηλικιωμένων ασθενών του με θανατηφόρο δόση μορφίνης.

Απαγχονίστηκε μέσα στο κελί του το 2004 σε ηλικία 57 ετών. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι ο Σίπμαν, που είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «Δρ.Θάνατος», είχε σκοτώσει περίπου 250 ασθενείς του από το 1971 ως το 1998, γεγονός που τον καθιστά τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο της χώρας του.

Η αστυνομία κατέληξε ότι ο Σίπμαν, αμέσως μετά τη δολοφονία των ασθενών, επέστρεφε στο γραφείο και πρόσθετε τα ψεύτικα συμπτώματα στα αρχεία του, για να καλύψει τα ίχνη του. Έλεγε ότι τα θύματά του ήταν εθισμένα στη μορφίνη, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε.

Ν. ΑΜΕΡΙΚΗ / Πέδρο Λόπες Μονσάλβε  – Ο στραγγαλιστής των Άνδεων

Το 1980 ο Κολομβιανός Πέδρο Λόπες Μονσάλβε συνελήφθη σε αγορά του Ισημερινού αφού επιχείρησε να απαγάγει ένα κορίτσι. Στη συνέχεια ομολόγησε ότι είχε στραγγαλίσει τουλάχιστον 310 παιδιά φτωχικής καταγωγής από την Κολομβία, τον Ισημερινό και το Περού.

Το «Τέρας των Άνδεων» καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης στον Ισημερινό και στη συνέχεια, το 1994, εκδόθηκε στην Κολομβία όπου και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική. Απελευθερώθηκε αρκετά χρόνια αργότερα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Σήμερα θα πρέπει να είναι εβδομηντάρης.

Γκαραβίτο – Το «τέρας» της Κολομβίας

Ο Λούις Αλφρέδο Γκαραβίτο καταδικάστηκε το 2000 σε 835 χρόνια κάθειρξη σε ηλικία 42 ετών γιατί μέσα σε μια πενταετία, ως το 1996, δολοφόνησε 189 αγόρια. Έγινε γνωστός ως «Τέρας της Γένοβας» από το όνομα της γενέτειράς του στην Κολομβία.

Ο Γκαραβίτο αποκτούσε πρόσβαση στα θύματά του, τα οποία ήταν από οκτώ ως 16 ετών, υποδυόμενος τον εργαζόμενο σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, τον πλασιέ, τον μοναχό ή κάποιον με ειδικές ανάγκες.

Ν. ΡΩΣΙΑ / Αντρέι Τσικατίλο – Ο Χασάπης του Ροστόφ

Το 1992 ο 56χρονος τότε Αντρέι Τσικατίλο καταδικάστηκε σε θάνατο για τις δολοφονίες 52 γυναικών που είχαν σεξουαλικό κίνητρο στο διάστημα 1978-1990.

Ο πρώην δάσκαλος, γνωστός ως Χασάπης του Ροστόφ από το όνομα της περιοχής της νότιας Ρωσίας όπου κυρίως δρούσε, εκτελέστηκε το 1994. Κατακρεούργησε 52 ανθρώπους και κρατούσε για τρόπαιο κομμάτια που έκοβε με τα δόντια του.

Ο Τσικατίλο ήταν σεξουαλικά ανίκανος και δεν είχε καταφέρει ποτέ να συνευρεθεί σεξουαλικά με άλλο άτομο. Απογοητευμένος και εξοργισμένος με την αποτυχία του, βρήκε έναν άλλο τρόπο να πραγματοποιήσει τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του.

Ο Αντρέι Τσικατίλο ήταν ένας υπεύθυνος οικογενειάρχης, ένας τρυφερός σύζυγος. Είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, εργαζόταν ως καθηγητής και ήταν αφοσιωμένο μέλος του κομμουνιστικού κόμματος.

Το δημόσιο προφίλ του ήταν τόσο άψογο που δεν κίνησε ποτέ τις υποψίες των αστυνομικών. Ο πραγματικός Τσικατίλο όμως έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό.

Πηγή:ethnos.gr

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement