Πολλαπλή Σκλήρυνση: Η νέα επαναστατική θεραπεία διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2019

Advertisement

Η νέα καινοτόμος θεραπεία με δισκία κλαδριβίνης (Mavenclad – θεραπεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση) υπόσχεται να καλύψει σημαντικά ελλείμματα που υπήρχαν μέχρι σήμερα στην αντιμετώπιση της νόσου και κυρίως τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών με υψηλής ενεργότητας Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες αναφέρουν ότι υπερτερεί:

• στην αποτελεσματικότητα της σε βάθος χρόνου,
• στο ισοζύγιο ασφάλειας – αποτελεσματικότητας και
• στη μη επιβάρυνση του ασθενούς με συχνές, χρονοβόρες διαδικασίες παρακολούθησης

Η θεραπεία αναμένεται να κυκλοφορήσει έως το τέλος του έτους, με την ένταξή της στη θετική λίστα, ώστε να αποζημιώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ από τη στιγμή που θα ενταχθεί θα «ξεκλειδώσει» παράλληλα και την μελέτη CLAD CROSS, στην οποία θα συμμετάσχουν 516 ασθενείς από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Advertisement

Πως χορηγείται η θεραπεία με δισκία κλαδριβίνης – Τι αποτελέσματα έχει

Τα δισκία κλαδριβίνης αποτελούν μία από του στόματος θεραπεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), της εταιρείας Merck, με έως 20 ημέρες αγωγή σε διάστημα δύο ετών και αποτελεσματικότητα σε βάθος τετραετίας.

Το θετικό προφίλ οφέλους-κινδύνου του MAVENCLAD® υποστηρίζεται από δωδεκαετή διεθνή εμπειρία σε ασθενείς με ΠΣ.

Συγκεκριμένα με 20 ημέρες αγωγή σε διάστημα δύο ετών, προσφέροντας διαρκή αποτελεσματικότητα μακράν πέρα από το δοσολογικό σχήμα – για επιπλέον δύο έτη.

Advertisement

Οι post hoc αναλύσεις της μελέτης CLARITY EXT, που παρουσιάζει η εταιρεία Merck, αναφέρουν ότι μετά από 20 ημέρες θεραπείας με δισκία κλαδριβίνης 3,5 mg / kg στα έτη 1 και 2, δείχνουν ότι η ετήσια κατάσταση NEDA-3, δηλαδή χωρίς δραστηριότητα της νόσου (υποτροπές, μαγνητική τομογραφία, εξέλιξη αναπηρίας) διατηρήθηκε σε ασθενείς που έλαβαν δισκία κλαδριβίνης 3,5 mg/kg έως το τέλος του έτους 4.

Επίσης, όπως αναφέρουν ειδικοί επιστήμονες, βάσει της ολοκληρωμένης ανάλυσης ασθενών από τις μελέτες CLARITY, CLARITY EXT και ORACLE-MS, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων δύο επιπλέον ετών από το μακροπρόθεσμο μητρώο PREMIERE, επιβεβαιώνεται το προφίλ ανεπιθύμητων ενεργειών που προέκυψαν κατά τη θεραπεία με το MAVENCLAD® [Τreatment Εmergent Αdverse Εvent (TEAE)] σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα ΠΣ (RMS), χωρίς νέα ευρήματα σε σχέση με την ασφάλεια.

Πηγή:iatropedia.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement