Δωρεάν εξετάσεις υψηλού κόστους σε ασθενείς με καρκίνο – Που γίνονται!

Advertisement

Σε δωρεάν εξετάσεις για την γενετική προδιάθεση του καρκίνου -χωρίς συμμετοχή του ασθενούς στο κόστος- προχωρά το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Οι δωρεάν εξετάσεις, οι οποίες αφορούν βιοδείκτες για συμπαγείς όγκους, αιματολογικές κακοήθειες και κληρονομικά σύνδρομα καρκίνου, θα διεξάγονται μέσω των Μονάδων του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ), οι οποίες διασυνδέονται πλέον με το Υπουργείο Υγείας για να παρέχουν στους ασθενείς με καρκίνο γενετικές διαγνωστικές εξετάσεις με τεχνολογίες αλληλούχησης νέας γενιάς.

Σε συνέχεια της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, οι εξετάσεις αυτές θα πραγματοποιούνται δωρεάν σε ασθενείς που παραπέμπονται από τους θεράποντες ιατρούς τους προς τις μονάδες του Δικτύου, χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή από πλευράς του ασθενή.

Advertisement

Δωρεάν εξετάσεις: Μέσω Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης με παραπεμπτικό γιατρού

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, όπου περιγράφονται τα γονίδια προς έλεγχο και οι τρεις κατηγορίες καρκίνου, η παραπάνω διαδικασία θα υποστηριχθεί από την ΗΔΙΚΑ μέσω της εφαρμογής «Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης».

Που μπορεί να απευθυνθεί ο ενδιαφερόμενος ασθενής για δωρεάν εξετάσεις

Σημειώνεται ότι οι ΜΙΑ στις οποίες θα διενεργούνται δωρεάν οι εξετάσεις είναι:

• Αθήνα (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Ερευνητικό Κέντρο Αλ. Φλέμινγκ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του ΕΚΠΑ),
• Θεσσαλονίκη (Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ)
• Ηράκλειο Κρήτης (Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ).

Πηγή:iatropedia.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement