Βρέθηκε λύση για τη Huawei: Τέλος στα «καψόνια» με επίσημη δήλωση του Donald Trump

Advertisement

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος Trump υπέγραψε το γνωστό προεδρικό διάταγμα για το μπλοκάρισμα της Huawei μέχρι και σήμερα, είδαμε πολλά να συμβαίνουν.

Βέβαια, οι περισσότεροι περίμεναν ότι αργά η γρήγορα θα βρεθεί λύση. Έτσι και έγινε.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συνάντησης των μελών του G20 στην Osaka, ο Trump συναντήθηκε με τον ομόλογό του Li Jinping. Χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε, για το θέμα της Huawei ο Trump έκανε μια σαφή τοποθέτηση:

Advertisement

«Οι Αμερικανικές εταιρείες μπορούν να πωλούν εξοπλισμό και τεχνολογία στη Huawei. Μιλάμε για εξοπλισμό που δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να απειλήσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σχετικά με τον εξοπλισμό που θα κρατούν την Huawei έξω από τα δίκτυα 5G, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα έχει πρόσβαση στα chipsets των Qualcomm, Intel, ARM, Xilinx κλπ., όπως και στα λειτουργικά συστήματα Windows και Android.

Αν αναλογιστούμε τις απώλειες που θα κατέγραφαν οι Αμερικανικές εταιρείες εάν παρέμενε το μπλοκάρισμα, σαφώς και πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη.

Advertisement

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η Huawei μόνο το 2018 ξόδεψε σχεδόν 11 δισ. δολάρια για chipsets των Intel, Qualcomm και Micron!

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η Κίνα έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την άρση του εμπάργκο στη Huawei για να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εμπορική συζήτηση με τις ΗΠΑ.

Ένα πρώτο στοιχείο για τη συμφωνία των δύο χωρών είναι ότι η Κίνα δέχτηκε να αγοράσει περισσότερα αγροτικά προϊόντα από Αμερικανούς.

Κοντολογίς Newsroom

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement