Ο κορυφαίος παίκτης στο σκάκι που τον έπιασαν να κλέβει στην τουαλέτα με μια εφαρμογή

Advertisement

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιστών δήλωσε πως αποβάλλει έναν παίκτη από τουρνουά στη Γαλλία, καθώς πιάστηκε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Η οργάνωση δήλωσε την Παρασκευή στο Twitter ότι είχε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία κατά του Igors Rausis και πως αυτά είχαν σταλεί στην επιτροπή δεοντολογίας προσθέτοντας πως είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει την εξαπάτηση στο σκάκι.

Τα κινητά απαγορεύονται για όλους τους παίχτες προκειμένου να μην χρησιμοποιούνται apps για σκάκι.

Advertisement

Ο Rausis είναι ένας 58χρονος με καταγωγή από τη Λετονία και την Τσεχία που έχει κερδίσει αρκετούς τίτλους τα τελευταία χρόνια.

Στον αριθ. 53 από τους 2686 συνολικά της ομοσπονδίας σκακιστών, ήταν μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στην παγκόσμια βαθμολογία.

Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Emil Sutovsky, έγραψε στο Facebook ότι ο Rausis ήταν ύποπτος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Το Chess.com ανέφερε ότι ένα τηλέφωνο βρέθηκε σε μια τουαλέτα που μόλις είχε χρησιμοποιηθεί από τον Rausis στο Στρασβούργο και πως ο παίκτης υπέγραψε αργότερα δήλωση με την οποία παραδέχτηκε ότι ανήκε σε αυτόν.

Στη δημοσιότητα δόθηκε μάλιστα δόθηκε και φωτογραφία που τον δείχνει επ’ αυτοφώρω να χρησιμοποιεί κάποιο λογισμικό για σκάκι, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος αργότερα.

«Απλά έχανα το μυαλό μου χθες», δήλωσε ο ένοχος. «Επιβεβαίωσα το γεγονός ότι χρησιμοποίησα το τηλέφωνό μου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με γραπτή δήλωση. Τι μπορώ να πω περισσότερο; Ναι, ήμουν κουρασμένος μετά το πρωινό παιχνίδι».

Advertisement

Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία πως ο Rausis είχε ξανακλέψει πριν από το συμβάν, η βαθμολογία του είχε αξιοσημείωτη άνοδο τα τελευταία χρόνια, κατά 200 περίπου πόντους από την προηγούμενη δεκαετία.

Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας δήλωσε ότι η παράνομη συμπεριφορά καταγγέλθηκε επίσης στη γαλλική αστυνομία ενώ πηγές από το χώρο του σκακιού λένε πως είναι το μεγαλύτερο το σκάνδαλο εξαπάτησης μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό με τηλέφωνο το 2015.

Πηγή:lifo.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement