Γιατί το Instagram κρύβει τα likes των φωτογραφιών σε ακόμη 6 χώρες

Advertisement

Θα μπορούσε το Διαδίκτυο να ήταν λίγο καλύτερο, αν όλοι εστιάζαμε την προσοχή μας στα πιο σημαντικά; Το Instagram προσπαθεί να δώσει απάντηση.

Μόλις μερικούς μήνες πίσω, το Instagram άρχισε να δοκιμάζει ένα project, σύμφωνα με το οποίο δεν φαίνεται ο συνολικός αριθμός των likes που είχαν οι φωτογραφίες των άλλων χρηστών.

Εσείς θα μπορείτε να δείτε μόνο τα likes που αφορούν τις δικές σας αναρτήσεις. Τι γίνεται όμως με τις αναρτήσεις των άλλων χρηστών;

Advertisement

Ενώ μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει πει πολλά για το πώς πάνε οι δοκιμές μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι πηγαίνουν αρκετά καλά, αφού πλέον εκτός του Καναδά στον οποίο άρχισε να το εφαρμόζει, από σήμερα το επεκτείνει και σε ακόμη 6 χώρες:

Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Γιατί το Instagram θέλει να κρύψει τα likes;

Το Instagram λέει ότι θέλει να τα κρύψει, ώστε οι ακόλουθοι να δίνουν περισσότερη σημασία στο περιεχόμενο μιας δημοσίευσης παρά στο πόσα likes έχει.

Advertisement

Με άλλα λόγια: όταν τα likes είναι δημόσια, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πολύ για αυτά.

Οι άνθρωποι τα βλέπουν ως μέτρο επιτυχίας, πειράζοντας εκείνους που έχουν πάρα πολύ λίγα, ή αγοράζοντας κάποια προσπαθώντας να κερδίσουν τον θαυμασμό των υπολοίπων.

Αν μια φωτογραφία δεν έχει αρκετά likes, οι χρήστες συνήθως τη σβήνουν.

Advertisement

Θεωρητικά, η απόκρυψη των likes από τους ακολούθους αλλά όχι από τον χρήστη, σου δίνει μεν μια εικόνα του πώς πήγε μια φωτογραφία και του τι δουλεύει και τι όχι, χωρίς ωστόσο να ανησυχείς τόσο πολύ για αυτά.

Η παρακάτω εικόνα, δείχνει το πώς είναι οι δημοσιεύσεις χωρίς τα likes.

Κοντολογίς Newsroom με πληροφορίες από techcrunch

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement