Η viral εφαρμογή FaceApp διαθέτει πλέον πρόσβαση σε πάνω από 150 εκατ. πρόσωπα και ονόματα

Και πιστεύαμε ότι πήραμε ένα μάθημα από την Cambridge Analytica.

Advertisement

Και ποιος δεν είδε σήμερα δεκάδες η και εκατοντάδες φίλους του να χρησιμοποιούν την εφαρμογή και να ανεβαζουν μετά τη φωτογραφία τους… από το μέλλον.

Η viral εφαρμογή FaceApp δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αλλάξουν τις εκφράσεις του προσώπου, την εμφάνιση και τώρα και την ηλικία.

Αλλά ταυτόχρονα, οι άνθρωποι δίνουν στο FaceApp την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις εικόνες και τα ονόματά τους για οποιοδήποτε σκοπό επιθυμεί, όσο το επιθυμεί.

Advertisement

Και πιστεύαμε ότι πήραμε ένα μάθημα από την Cambridge Analytica.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα έχουν κατεβάσει την εφαρμογή από το Google Play.

Και το FaceApp είναι τώρα η κορυφαία εφαρμογή στο iOS App Store σε 121 χώρες, σύμφωνα με την App Annie.

Advertisement

Ενώ σύμφωνα με τους όρους υπηρεσίας του FaceApp οι χρήστες εξακολουθούν να έχουν το δικό τους «περιεχόμενο χρήστη», η εταιρεία κατέχει μια αμετάκλητη άδεια  για να κάνει ό, τι θέλει:

«Χορηγείτε στο FaceApp μια, αμετάκλητη, απεριόριστη, παγκόσμια, πλήρως πληρωθείσα άδεια χρήσης για, αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημοσίευση, μετάφραση, δημιουργία παράγωγων έργων από τη διανομή.

Το Περιεχόμενο Χρήστη και οποιοδήποτε όνομα, όνομα χρήστη ή παρόμοια στοιχεία που παρέχονται σε σχέση με το Περιεχόμενο Χρήστη σας σε όλες τις μορφές και τα κανάλια μέσων που είναι γνωστά ή αναπτύχθηκαν αργότερα, χωρίς αποζημίωση για εσάς.

Advertisement

Όταν δημοσιεύετε ή με άλλο τρόπο μοιράζεστε το Περιεχόμενο Χρήστη στις ή μέσω των Υπηρεσιών μας, καταλαβαίνετε ότι το Περιεχόμενο Χρήστη σας και οποιεσδήποτε σχετικές πληροφορίες (όπως το όνομα χρήστη, η τοποθεσία ή η φωτογραφία προφίλ σας) θα είναι ορατά στο κοινό

Αυτό μπορεί να μην είναι επικίνδυνο και τα στοιχεία σας μπορεί να παραμένουν στους διακομιστές της Amazon στην Αμερική, αλλά εξακολουθούν να είναι κάτοχοι άδειας για να κάνουν ό, τι θέλουν με αυτά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική μητρική εταιρεία της εφαρμογής, Wireless Labs, θα προσφέρει τα στοιχεία σας, αλλά έχει συνέπειες, όπως λέει ο Peter Kostadinov της PhoneArena:

Advertisement

«Μπορεί να καταλήξετε σε μια πινακίδα κάπου στη Μόσχα, αλλά το πιο πιθανό είναι το πρόσωπό σας να καταλήξει να εκπαιδεύσει κάποιον αλγόριθμο αναγνώρισης προσώπου»

Το αν αυτό έχει σημασία για εσάς ή όχι είναι η απόφασή σας.

Αλλά αυτό που έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις εφαρμογές του Facebook είναι ότι τα δεδομένα που συλλέγονται δεν χρησιμοποιούνται πάντα για τους σκοπούς που μπορούμε να υποθέσουμε.

Και, ότι τα δεδομένα που συλλέγονται δεν αποθηκεύονται πάντα με ασφάλεια, με ασφάλεια, ιδιωτικά.

Advertisement

Μόλις μεταφορτωθεί κάτι, έχετε χάσει τον έλεγχο, είτε έχετε δώσει είτε όχι νόμιμη άδεια χρήσης του περιεχομένου σας.

Newsroom Κοντολογίς με στοιχεία από Forbes.com

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement