Apple: Τι αποκαλύπτει η δραματική αλλαγή στη στρατηγική της

Advertisement

Το νέο χαρακτηριστικό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple, στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού της με τους φανατικούς των iphone, ήταν η τιμή.

Η Apple εξέπληξε τόσο τους καταναλωτές, όσο και τους επενδυτές με την τιμή της νέας online streaming υπηρεσίας Apple TV+ στα 4.99 δολάρια το μήνα. Ενώ στο ίδιο μοτίβο, της χαμηλότερης τιμής, κινούνται και τα νέα κινητά iPhone και Apple smartwatch.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η Apple συνήθως τοποθετεί το προϊόντα της στα ακριβότερα και υψηλότερης ποιότητας και design στην αγορά.

Advertisement

Όμως, πλέον, φαίνεται πως η εταιρεία αλλάζει «δραματικά» τη στρατηγική της. Περιλαμβάνοντας και μια… προσφορά ενός χρόνου δωρεάν για όσους αγοράσουν νέες συσκευές iPhones, iPads, Macs and Apple Tvs.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η χαμηλότερη τιμή είναι τόσο μια «παραδοχή» ότι η Apple δεν μπορεί να συναγωνιστεί, σε όγκο και ποικιλία, το περιεχόμενο της Disney+ και του Netflix, όσο και ένα «κόλπο» για να συγκεντρώσει περισσότερους χρήστες… μέχρι να εμπλουτίσει την ταινιοθήκη της υπηρεσίας.

Παράλληλα, η Apple προσφέρει και το οικονομικότερο της iPhone, σε τιμή χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

Advertisement

Για την ακρίβεια το μπορεί να βρει κανείς το iPhone 11 με 699 δολάρια, δηλαδή 50 δολάρια φθηνότερα από ότι εκτιμούσαν οι περισσότεροι αναλυτές.

Η εταιρεία παίρνει ένα ρίσκο με τη νέα της στρατηγική και τις χαμηλότερες τιμές.

Το κόστος για τη δημιουργία κορυφαίου περιεχομένου είναι πολύ υψηλό, όπως έχουν δει στην πράξη οι επενδυτές του Netflox, με την πλατφόρμα να επενδύει περισσότερα δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, για να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αγοράς.

Advertisement

Η Apple TV+ είναι ξεκάθαρο πως θα χρειαστεί μερικές τρομερά μεγάλες επιτυχίες για να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα και να ανεβάσει σταδιακά την τιμή της υπηρεσίας. Μέχρι να γίνει αυτό, η Apple ίσως δει περισσότερους πελάτες, όμως με κόστος στα έσοδα της.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement