Άσχημα νέα για όσους θέλουν να αγοράσουν κινητά Huawei

Advertisement

«Βαριές» είναι οι επιπτώσεις του αποκλεισμού της Huawei από τις ΗΠΑ, καθώς την «απογυμνώνει» από το λογισμικό και τις υπηρεσίες της Google.

Η Huawei παραδέχτηκε πως, ο αποκλεισμός της από τις ΗΠΑ, δεν της επιτρέπει να χρησιμοποιεί το software και τις υπηρεσίες της Google και σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Forbes, δεν προβλέπεται να βρεθεί λύση σύντομα.

Ο τεχνολογικός γίγαντας της Κίνας έχει βρει εναλλακτικές λύσεις για τα περισσότερα προγράμματα και υπηρεσίες που υπήρχαν στις συσκευές της, όμως τίποτα που να μπορεί να «αντικαταστήσει» τη Google, ενώ έχει ήδη επιβεβαιώσει πως δεν υπάρχει «λύση» στο άμεσο μέλλον.

Advertisement

Αυτό μεταφράζεται σε «άσχημα νέα» τόσο για τους χρήστες των συσκευών Huawei, όσο και για την ίδια την εταιρεία που βλέπει ήδη τις πωλήσεις της να επηρεάζονται αρνητικά.

Οι δασμοί και απαγορεύσεις των ΗΠΑ αναγκάζουν την Huawei να μην χρησιμοποιήσει hardware ή software με αμερικάνικη «καταγωγή» στα νέα κινητά της.

Όμως, παρότι παραδέχεται πως μπορεί να βρει και αλλού το hardware που χρειάζεται, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κεντρικό Android λειτουργικό της Google.

Advertisement

«Μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την Android πλατφόρμα, καθώς είναι ‘ανοιιχτή’ αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες που βοηθούν τις εφαρμογές να ΄τρέξουν’», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Forbes, ο εκπρόσωπος της Huawei, Τζόι Ταν.

Όμως δεν βγαίνει μόνο η Huawei «χαμένη» από τους δασμούς και τις απαγορεύσεις του Τραμπ.

Και η Google έχει επηρεαστεί αρνητικά, καθώς «χάνει» την πρόσβαση της στον κινέζικο τεχνολογικό γίγαντα και τους δεκάδες εκατομμύρια χρήστες του, ενώ αναγκάζεται να αυξήσει την εξάρτηση της από την Samsung και χάνει έσοδα από πολλές διαφορετικές οδούς.

Advertisement

Η μόνη λύση και για τις δύο πλευρές φαίνεται να είναι μια «πολιτική» συμφωνία ανάμεσα στα δύο κράτη και η λήξη του εμπορικού «πολέμου».

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement