Αυτά είναι τα 5 πιο ψυχαναγκαστικά ζώδια, γεμάτα εμμονές και «κολλήματα»

Advertisement

Τα ζώδια αυτά θέλουν να έχουν τον έλεγχο στην ζωή τους και αν για κάποιο λόγο νιώσουν πως δεν τον έχουν τότε χάνουν την Γη κάτω από τα πόδια τους.

Ο ψυχαναγκασμός ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές και χαρακτηρίζεται από την παρουσία ιδεοληψιών ή έμμονων ιδεών.

Τα άτομα αυτά επαναλαμβάνουν μια σειρά από δραστηριότητες ή μένουν «κολλημένα» σε απόψεις, εικόνες και ορμές που φυσικά τους προκαλούν αναστάτωση.

Advertisement

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι το πρώτο ζώδιο στην σχετική λίστα και ίσως το πιο… ψυχαναγκαστικό από όλα. Η Παρθένος έχει εμμονή με την τελειότητα και όχι μόνο.

Στη ζωή της, θέλει να έχει ένα πρόγραμμα και μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Αναστατώνεται πολύ άσχημα, αν κάποιος ή κάτι ανατρέψει το πρόγραμμά της. Είναι άνθρωπος της λεπτομέρειας τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική της ζωή.

Αν κάτι δεν είναι όπως το θέλει, τότε διαταράσσεται ψυχολογικά και έχει ξεσπάσματα, ακόμα και με υστερίες.

Advertisement

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν υπάρχει ένα ζώδιο που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στην ζωή του, αυτό είναι ο Αιγόκερως. Δεν του αρέσουν οι εκπλήξεις, οι αλλαγές ή οι ανακατατάξεις.

Βάζει πρόγραμμα σε ό,τι κάνει και αν για κάποιο λόγο αυτό ανατραπεί, τότε ανατρέπεται και όλη του η ζωή. Θέλει να ξέρει πού βρίσκεται και πού πατάει και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Δεν ανέχεται οτιδήποτε ανοργάνωτο, τσαπατσούλικο ή πρόχειρο. Όλα αυτά τα στοιχεία τα βγάζει τόσο στην προσωπική του ζωή, όσο και στην επαγγελματική.

Advertisement

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι ο άρχοντας της εμμονής. Έτσι και του «σφηνωθεί κάτι στο μυαλό, δεν υπάρχει περίπτωση να του το βγάλει κανείς.

Θα κάνει αυτό που θέλει και θα επικεντρώσει όλες του τις δυνάμεις στον στόχο του, μέχρι να τον πετύχει.

Δεν αλλάζει συνήθειες ή την καθημερινότητά του και λατρεύει την ρουτίνα που ο ίδιος έχει χτίσει όλα τα χρόνια της ζωής του. Επιζητά την τελειότητα και «τρώει» μεγάλα κολλήματα.

Advertisement

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι ίσως το ζώδιο που μπορεί να σε στείλει εύκολα στον γιατρό, λόγω των ψυχαναγκασμών του. Είναι αναποφάσιστος και χάνει την μπάλα εύκολα. Δεν μπορεί να επιλέξει τι θέλει να κάνει και έτσι έχει ξεσπάσματα.

Στην υπερβολή του, γίνεται υστερικός γιατί νιώθει ότι ο κόσμος όλος γύρω του καταστρέφεται. Και δεν χρειάζεται να του έχει συμβεί κάτι σοβαρό για να το πάθει αυτό.

Για παράδειγμα, δεν μπορεί να αποφασίσει τι θα φορέσει, με αποτέλεσμα να αργήσει στο ραντεβού του και μετά να αναστατωθεί και να επικρατεί σύγχυση στο μυαλό του.

Advertisement

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος εκφράζει τον ψυχαναγκασμό του σε συναισθηματικό επίπεδο. Θέλει μια μόνιμη επιβεβαίωση ότι τον αγαπάς.

Επίσης, ανησυχεί πολύ μήπως γίνει ο… κακός της υπόθεσης σε κάποιες περιπτώσεις ή μπορεί να χρειάζεται διαρκώς μια επιβεβαίωση για το πόσο καλός και άξιος είναι.

Υπεραναλύει τα πράγματα και τις καταστάσεις και εστιάζει στα αρνητικά. Είναι ανασφαλής από την φύση του και φοβάται, μήπως απογοητεύσει όσους αγαπά.

Πηγή:astrology.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement