Αυτό είναι το No. 1 επάγγελμα του 2019 που πληρώνει 140.000 το χρόνο

Την ετήσια κατάταξη των κορυφαίων επαγγελμάτων της χρονιάς δημοσίευσε την Τρίτη, ο ιστότοπος LinkedIn.

Συγκεκριμένα, το LinkedIn κατατάσσει τα κορυφαία αναδυόμενα επαγγέλματα που κατέγραψαν την πιο εντυπωσιακή πορεία όσον αφορά στην άυξηση της ζήτησης και των προσλήψεν μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με το Marketwatch, στην πρώτη θέση της κατάταξης των «Emerging Jobs» είναι ο ειδικός τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence Specialist).

Όπως αναφέρεται, συνήθως αυτή η θέση εργασίας καλύπτεται από ένα μηχανικό, ερευνητή ή ειδικό άλλη κατηγορίας που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), τόσο στην κατασκευή μηχανημάτων, όσο και στην εφαρμογή της από συστήματα AI.

Εντυπωσιακές αμοιβές και αύξηση προσλήψεων

Οι προσλήψεις για θέσεις εργασίας αυτού του επαγγέλματος έχουν καταγράψει εντυπωσιακή ανάπτυξη, ύψους 74% το χρόνο, κατά την τελευταία τετραετία.

«Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισέλθει και βρίσκει εφαρμογή σε κάθε βιομηχανία με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που έχουν σχετικές γνώσεις να έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο οικονομικός αναλυτής του LinkedIn, Γκάι Μπέργκερ, ενώ προσθέτει πως είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ένα επάγγελμα αυτού του είδους βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται και οι αμοιβές είναι εξίσου εντυπωσιακές καθώς ένας ειδικός τεχνητής νοημοσύνης, στο Σαν Φρανσίσκο μπορεί να λαμβάνει από 120.000 δολάρια έως και 160.000 δολάρια το χρόνο. Ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που οι αμοιβές αγγίζουν τα 250.000 δολάρια το χρόνο.

Πηγή:insider.gr

Δείτε και αυτά: