Προσοχή: Κίνδυνος φωτιάς για χιλιάδες BMW στην Ευρώπη

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Bild, εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα της BMW επηρεάζονται από τεχνικό πρόβλημα στους πετρελαιοκινητήρες, που οδηγεί ακόμα και σε πυρκαγιά, όπως στην περίπτωση της 5άρας στην Γερμανία που ο κινητήρας «έσπασε» και τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει με 120 χλμ./ώρα.

Λίγες ημέρες πριν, ένα νέο συμβάν με μία πετρελαιοκίνητη BMW έφερε ξανά στην επικαιρότητα το φλέγον -κυριολεκτικά- ζήτημα των ανακλήσεων αρκετών βαυαρικών μοντέλων, αλλά και την οκνηρή αντιμετώπιση των γερμανικών Αρχών και της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ο κίνδυνος καταστροφής των diesel κινητήρων της premium φίρμας δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς έχει προκαλέσει μπαράζ ανακλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ υπάρχουν δεκάδες κρούσματα ανάφλεξης των κινητήρων εν κινήσει, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Advertisement

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αριθμός των επηρεαζόμενων diesel οχημάτων στην Γερμανία αγγίζει τις 328.000 αυτοκίνητα, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα φτάνει τα 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Το βαυαρικό στρατόπεδο υποστηρίζει πως μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε το ενδεχόμενο διαρροής του ψυκτικού υγρού στο σύστημα ανακύκλωσης των καυσαερίων με αποτέλεσμα να προκληθούν σπίθες και σε ακραίες περιπτώσεις να προκληθεί πυρκαγιά λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στο σημείο.

Δημοσίευμα της Bild υποστηρίζει ότι μέρος της ευθύνης για το νέο συμβάν φέρουν οι γερμανικές Αρχές, αφού η ανάκληση των 328.000 αυτοκινήτων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς έχοντας ως αποτέλεσμα πολλές από τις diesel BMW που επηρεάζονται να κυκλοφορούν στο δρόμο, αποτελώντας εν δυνάμει κίνδυνο για τους επιβάτες και τους υπόλοιπους χρήστες τους δρόμου.

Advertisement

Μία εξ αυτών ήταν και η BMW 535d xDrive Touring του κ. Heiko Revenstorff από το Αμβούργο, ο κινητήρας της οποίας άρπαξε φωτιά στον αυτοκινητόδρομο Α7 ενώ κινούταν με 120 χλμ./ώρα.

Για καλή του τύχη, ο Γερμανός οδηγός αντέδρασε ψύχραιμα, ακινητοποιώντας το αυτοκίνητο, βγήκε από αυτό και έχονας απόσταση ασφαλείας απαθανάτισε τη στιγμή που το καπό του αυτοκινήτου του έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Νοέμβρη και στην Αμερική, με τον Dr. Siddappa Lakshmaiah, να απαθανατίζει την Σειρά 2 Gran Tourer του παραδομένη στις φλόγες.

Advertisement

Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως, η ανάκληση στην Ευρώπη αφορά τις πετρελαιοκίνητες Σειρά 3, Σειρά 5 και Z4 με 4κύλινδρους και 6κύλινδρους diesel κινητήρες που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής από το 2010 έως το 2017.

Η αρχική ανάκληση είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2018, μετά από περίπου 30 παρόμοια περιστατικά που έλαβαν χώρα κυρίως στη Ν. Κορέα, με την εσωτερική έρευνα της BMW να αναφέρει πως υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα που μπορεί να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα, εξού και η επέκταση της ανάκλησης στα 1.6 εκατ. αυτοκίνητα.

Πηγή:autotriti.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement