Η Rimac θα βοηθήσει την Kia στην εξέλιξη της έκδοσης παραγωγής του Imagine concept

Το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021

Advertisement

H Kia παρουσίασε στην περσινή έκθεση της Γενεύης το Imagine concept, ένα πρωτότυπο που θα αποτελέσει βάση για ένα μεγάλο ηλεκτρικό sedan.

Δύο μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2019, η Hyundai και Kia ανακοίνωσαν ότι επενδύουν €80 εκατομμύρια στη Rimac, ενώ πριν ένα μήνα η Kia ανακοίνωσε πως μέχρι το 2025 θα παρουσιάσει στην αγορά 11 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έτσι ώστε τότε, το 20% των ετήσιων πωλήσεων της (500.000 αυτοκίνητα) να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κατέχοντας το 6,6% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών μοντέλων (εκτός Κίνας).

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο επικεφαλής marketing της εταιρίας, Carlos Lahoz, δήλωσε:

Advertisement

«H έκδοση παραγωγής του Imagine θα έχει σημαντική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται την Kia και το ρόλο της στη μελλοντική ηλεκτροκίνηση. Θέλουμε να επιδείξει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά σε ένα διαφορετικό πακέτο.»

Για την εξέλιξη του μοντέλου, η κορεάτικη εταιρία θα συνεργαστεί με την κροατική Rimac, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το ποσοστό εμπλοκής της τελευταίας.

Το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 και η αρχιτεκτονική του θα μπορεί να υιοθετήσει ηλεκτρικό σύστημα 800 volt, φορτίζοντας τις μπαταρίες του από το 20% στο 80% σε μόλις 20 λεπτά, ενώ η αυτονομία του θα είναι μεγαλύτερη των 500 χλμ.

Advertisement

Κλείνοντας, ο Lahoz είπε:

«Δεν είμαστε premium εταιρία, είμαστε μια mainstream εταιρία και πρέπει να είμαστε πιστοί σε αυτή την κληρονομιά. Το Imagine θα αποδείξει ότι μπορείτε να έχετε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε τις τιμές της Tesla, της BMW ή της»

Πηγή:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement