Μπαλάσκας (συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ.): Δεν μπαίνει η αστυνομία στον καταυλισμό των Ρομά ακόμα και αν παρανομεί [βίντεο]

Advertisement

Σε δύσκολη θέση φέρνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο γνωστός συνδικαλιστής προχώρησε στην απίστευτη παραδοχή ότι η ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να μπει μέσα στον καταυλισμό των Ρομά στο Μενίδι, ακόμη κι αν εκεί διαπράττεται κάποια παρανομία (εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα).

«Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή, όπως και ολόκληρη η Δυτική Αττική. Σε αυτή την περιοχή είχε αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προεκλογικό του πρόγραμμα, γιατί η εγκληματικότητα είχε χτυπήσει κόκκινο. (…) Είναι δυνατόν μια περιοχή των Αθηνών να είναι Τέξας; Κάποτε το είχαμε στην Κρήτη αυτό. Όλη η αστυνόμευση του λεκανοπεδίου είναι εκεί αυτή τη στιγμή», είπε αρχικά ο κ. Μπαλάσκας.

Advertisement

Ερωτηθείς αν η Αστυνομία επιχειρεί εντός του καταυλισμού, με δεδομένο ότι σχεδόν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκουν σφαίρες παντού, στους δρόμους, στα μπαλκόνια, στα αυτοκίνητα, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε: «Δεν μπαίνουμε στους καταυλισμούς γιατί υπάρχει επικινδυνότητα».

Τι γίνεται όμως αν γνωρίζει η Αστυνομία ότι εντός του καταυλισμού διαπράττεται κάποια παρανομία; Ο κ. Μπαλάσκας είναι… αφοπλιστικός: «Όχι, δεν μπορείς να μπεις. Για να μπεις πρέπει να υπάρχεις μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας. (…) Αν θέλει κάποιος να σκοτωθεί, να πεθάνει εκεί μέσα, μπορεί να το κάνει».

Στην εκπομπή μίλησε και κάτοικος της περιοχής, η οποία περιέγραψε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση: «Είναι ανεξέλεγκτοι. Δεν καταλαβαίνουν ούτε από Αστυνομία ούτε από τίποτα. Η Αστυνομία προσπαθεί, αλλά… Θέλει πιο μεγάλη παρέμβαση», ενώ όπως είπε έχει βρει και η ίδια κάλυκα στον δρόμο.

Advertisement

Πηγή:topontiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement