Επίσημο: Ο Fernando Alonso επιστρέφει στην Formula 1 με τη Renault

Advertisement

Αυτό που αναμενόταν έγινε σήμερα πραγματικότητα, με την Renault να ανακοινώσει πως ο Fernando Alonso επιστρέφει στην Formula 1, οδηγώντας για την γαλλική ομάδα τουλάχιστον για το 2021, αφού η Renault δεν επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν ο Ισπανός να έχει υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών.

H Renault αρκέστηκε να αναφέρει στο δελτίο τύπου πως ο Alonso έχει υπογράψει συμβόλαιο για “τις επερχόμενες σεζόν”, αλλά ο Alonso στις δηλώσεις του μίλησε και για την σεζόν του 2022.

Ο Ισπανός, ο οποίος θα γίνει 39 ετών στο τέλος του τρέχοντος μηνός, θα αντικαταστήσει τον Daniel Ricciardo, ο οποίος πηγαίνει στην McLaren από το 2021, με τον Alonso να έχει κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους με την Renault την περίοδο 2005-2006, ενώ επέστρεψε στην ομάδα το 2008-2009, όπου και πήρε δύο νίκες.

Advertisement

Ο Cyril Abiteboul δήλωσε:

«Η υπογραφή του Fernando Alonso είναι μέρος του σχεδίου του Groupe Renault να συνεχίσει τη δέσμευσή της στην F1 και να επιστρέψει στην κορυφή του grid. Η παρουσία του [Alonso] στην ομάδα μας είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και για τη μάρκα. Η δύναμη του δεσμού μεταξύ του, της ομάδας και των οπαδών του τον καθιστούν μια φυσική επιλογή.

Εκτός από τις προηγούμενες επιτυχίες, είναι μια τολμηρή αμοιβαία επιλογή καθώς και ένα σχέδιο για το μέλλον. Η εμπειρία και η αποφασιστικότητά του θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε το καλύτερο ο ένας από τον άλλον και να οδηγήσουμε την ομάδα στην αριστεία που απαιτεί η σύγχρονη Formula 1. Θα φέρει επίσης στην ομάδα μας, η οποία έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, μια κουλτούρα αγώνων και νίκης για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια μαζί.

Παράλληλα με τον Esteban, η αποστολή του Fernando θα είναι να βοηθήσει την Renault DP World F1 Team να προετοιμαστεί για τη σεζόν του 2022 στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Advertisement

Ο Fernando Alonso από την μεριά του είπε:

«Η Renault είναι η οικογένειά μου, οι αγαπημένες μου αναμνήσεις στη Formula 1 με τους δύο τίτλους μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά τώρα κοιτάω μπροστά. Είναι μια μεγάλη πηγή υπερηφάνειας και με ένα τεράστιο συναίσθημα επιστρέφω στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία στην αρχή της καριέρας μου και η οποία τώρα μου δίνει την ευκαιρία να επιστρέψω στο υψηλότερο επίπεδο.

Έχω αρχές και φιλοδοξίες σύμφωνα με το έργο της ομάδας. Η πρόοδός τους αυτό το χειμώνα δίνει αξιοπιστία στους στόχους της σεζόν του 2022 και θα μοιραστώ όλη μου την εμπειρία αγώνων με όλους, από τους μηχανικούς έως τους τεχνικούς και τους team-mates μου. Η ομάδα θέλει και έχει τα μέσα να επιστρέψει στο βάθρο, όπως και εγώ

Ο CEO της Formula 1, Chase Carey, που φημολογείται πως έβαλε και αυτός “το χεράκι του” για την επιστροφή του Alonso, αφού η Liberty Media, η ιδιοκτήτρια της Formula 1, θα πληρώσει μέρος του συμβολαίου του Alonso στη Renault, προκειμένου η έλευση του Ισπανού να αυξήσει την δυναμική του πρωταθλήματος, δήλωσε:

Advertisement

«Είναι υπέροχα νέα ότι ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso θα επιστρέψει στη Formula 1 με τη Renault τον επόμενο χρόνο. Είναι ένα απίστευτο ταλέντο και ανυπομονούμε να το δούμε να επιστρέφει στο grid το 2021.»

Πηγή:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement