Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας -Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί

Advertisement

Μία καθημερινή πλέον εικόνα, από τη στιγμή που ο κορωνοϊός έφερε τη μάσκα στη ζωή μας, είναι να βλέπουμε πολλούς αντί να τη φορούν στο πρόσωπο να την έχουν κατεβασμένη στο πιγούνι τους.

Ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό λάθος, καθώς κρύβει πολλούς κινδύνους, όπως εξηγεί ο Ηλίας Μόσιαλος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής του LSE εξηγεί γιατί όταν φοράμε μάσκα όπου αυτή είναι υποχρεωτική, δεν πρέπει να την κατεβάζουμε στο πηγούνι μας όταν θέλουμε να φάμε κάτι σε ένα εστιατόριο, ή χρειάζεται να κάνουμε οτιδήποτε.

Advertisement

Μάλιστα τονίζει πως θα πρέπει να απομακρύνουμε τη μάσκα από το στόμα και τη μύτη.

Πώς μπορεί η μάσκα να μεταφέρει ιούς σε στόμα και μύτη

«Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου.

Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο καθηγητής.

Advertisement

Είναι ξεκάθαρο από την εικόνα, κατεβάζοντας τη μάσκα στο πηγούνι υπάρχει κίνδυνος η εσωτερική πλευρά να μολυνθεί, μεταφέροντας έπειτα βακτήρια και ιούς στο στόμα και τη μύτη μας.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement