CNN: Το παρασκήνιο της διακομιδής Τραμπ στο νοσοκομείο -Γιατί άργησε να γίνει, τι έλεγε ο Αμερικανός πρόεδρος

Advertisement

Καθώς το ελικόπτερο Marine One προσγειωνόταν στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου, προκειμένου να παραλάβει τον Ντόναλντ Τραμπ, οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός λίγες ώρες νωρίτερα, είχε αντιρρήσεις αναφορικά με τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το CNN, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του προέδρου, σημειώνει πως παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ βίωνε ήδη συμπτώματα και ξεκίνησε την πειραματική αγωγή -το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που ερευνά ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Γιανκόπουλος- για τον κορωνοϊό, δεν επιθυμούσε να «νοσηλευτεί».

Advertisement

Η επικοινωνιακή τακτική των συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ

Οι σύμβουλοί του, συνεχίζει το δημοσίευμα, γνωρίζοντας τη διστακτικότητά του να εμφανιστεί σοβαρά άρρωστος δημόσια, προσπαθούσαν αρχικά να επικοινωνήσουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν απολύτως καλά, ευδιάθετος και με ήπια συμπτώματα. Όπως ανέφεραν μάλιστα στα πρώτα ανακοινωθέντα, ο πρόεδρος αισθανόταν απλώς ελαφριά κόπωση.

Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής οι θεράποντες ιατροί άρχισαν να ανησυχούν για την πορεία της υγείας του και έκριναν πως θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν καλύτερα τις ζωτικές του λειτουργίες μέσα από το στρατιωτικό νοσοκομείο, Walter Reed, όπου και νοσηλεύεται πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ.

Γιατί επιλέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής

Φαίνεται μάλιστα πως ο χρόνος της διακομιδής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο δεν ήταν τυχαίος. Οι σύμβουλοί του φρόντισαν αυτό να συμβεί αφότου έκλεισαν οι αγορές, προκειμένου να αποφύγουν μια αναταραχή.

Advertisement

Η κίνηση στο χρηματιστήριο είχε ήδη δεχτεί πιέσεις από την ανακοίνωση της διάγνωσης του Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες νωρίτερα.

Είναι ενδεικτικό πως από τις πρώτες συναλλαγές ο δείκτης Dow Jones κατέγραφε πτώση 1,46% και ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι των εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, σημείωνε απώλειες 2,15%.

Παλινωδίες και ασάφειες στην ενημέρωση για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ

«Ο Λευκός Οίκος είναι απολύτως αφοσιωμένος στην παροχή διαφάνειας και τακτικών ενημερώσεων για την κατάσταση της υγείας και την ανάρρωση του προέδρου» σημειώνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Τζουν Ντιρί.

Advertisement

Ωστόσο, το CNN σημειώνει πως η ενημέρωση από τους υπεύθυνους είναι πολλές φορές αποσπασματική, ενώ συχνά, άνθρωποι από το εσωτερικό του Λευκού Οίκου ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ από τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αντιφατική δήλωση για την κατάσταση της υγείας του προέδρου το πρωί του Σαββάτου, που ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ καλά, σε σύγκριση με άλλη που ακολούθησε αργότερα και δήλωνε πως το επόμενο 48ωρο παραμένει κρίσιμο.

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Τραμπ

Νωρίτερα την Κυριακή, πάντως, σε ανακοινωθέν της ιατρικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου αναφέρθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως ανταποκρίνεται στη θεραπεία και πλέον δεν παραπονιέται για δυσκολία αναπνοής.

Advertisement

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς, μέσα από το νοσοκομείο να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα.

Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής σε ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του.

Όπως λένε οι γιατροί, ο Ντόναλντ Τραμπ τα πάει εκπληκτικά, ανταποκρίνεται και όπως είπε η ομάδα αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά θα ξεκινήσουμε διαδικασία ώστε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Advertisement

Δύο επεισόδια χαμηλού οξυγόνου στο αίμα για τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο δρ. Σιν Κόνλεϊ πήρε πρώτος τον λόγο και ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει σημάδια βελτίωσης, παρότι όπως με κάθε ασθένεια υπάρχουν «σκαμπανεβάσματα». Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος του δραματικού ανακοινωθέντος χθες, που δήλωνε πως ο πρόεδρος δεν ήταν ακόμη εκτός κινδύνου.

«Ο πρόεδρος πέρασε δύο επεισόδια απότομης πτώσης του οξυγόνου στο αίμα. Συζητήσαμε τους λόγους γι’ αυτό και αν θα έπρεπε να παρέμβουμε. Αποφασίσαμε ως ομάδα, βασισμένοι στο χρονοδιάγραμμα από την αρχική του διάγνωση να ξεκινήσουμε τη χορήγηση δεξαμεθαζόνης» συνέχισε.

Ο δρ Μπράιαν Γκαριμπάλντι πήρε δεύτερος τον λόγο και τόνισε για την κατάσταση της υγείας του Νόναλντ Τραμπ σήμερα: «Ήταν όρθιος. Σκοπεύουμε σήμερα να του δώσουμε να φάει και να πιει, να είναι όρθιος εκτός κρεβατιού» είπε ο γιατρός και συνέχισε: «Αν συνεχίσει να δείχνει και αν αισθάνεται τόσο καλά όσο σήμερα, ελπίζουμε να του δώσουμε εξιτήριο νωρίς το πρωί αύριο για τον Λευκό Οίκο, όπου θα συνεχίσει την θεραπεία του».

Advertisement

Όπως είπε, δόθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ μια δεύτερη δόση ρεμδεσιβίρης και φαίνεται πως επανέλαβε πως αν συνεχίσει έτσι ενδεχομένως να του δοθεί εξιτήριο ακόμη και αύριο. «Ο πρόεδρος ήθελε να μοιραστώ μαζί σας πόσο ευχαριστημένος είναι με την ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί» τόνισε ο θεράπων ιατρός του στρατιωτικού νοσοκομείου Walter Reed.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement