Σεισμός στη Σάμο: Εικόνες καταστροφής από ψηλά στο Καρλόβασι -Τα συντρίμμια του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου [βίντεο]

Advertisement

Το μέγεθος της καταστροφής που άφησε στο πέρασμά του ο σεισμός στη Σάμο αποτυπώνει βίντεο drone πάνω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι.

Ο ναός, που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα είναι κτίσμα άνω των 100 ετών, υπέστη εκτεταμένες ζημιές μετά τον σεισμό που χτύπησε το νησί το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πρόκειται για τον κεντρικό ναό της στο Καρλόβασι και όπως θα δείτε έχουν καταρρεύσει τμήματα του τοίχου, καθώς και μεγάλο μέρος τις οροφής επάνω από το ιερό του ναού.

Advertisement

Βίντεο: Drone πάνω από την κατεστραμμένη εκκλησία στη Σάμο

Το βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως βιντεοσκοπήθηκε με το φως της ημέρας, την Κυριακή και η εικόνα από την ζημιά που προκάλεσε ο σεισμός στη Σάμο στον ναό είναι αποκαρδιωτική

Η Σάμος μετρά τις πληγές της και θρηνεί τα δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τις πέτρες και τα χαλάσματα, όταν κατέρρευσε τοίχος πάνω τους, την ώρα που περνούσαν στο δρόμο. Ο σεισμός στη Σάμο έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής και ήταν έντασης 6,7 Ρίχτερ.

Advertisement

Εμφανείς οι καταστροφές από τον σεισμό στη Σάμο

Στο Βαθύ της Σάμου οι καταστροφές και οι ζημιές είναι εμφανείς. Ό,τι παλιό πετρόχτιστο κτίριο υπήρχε έχει υποστεί από μικρές φθορές μέχρι και ολική καταστροφή.

Κατά μήκος του λιμανιού οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων προσπαθούν να μαζέψουν τα νερά που δημιούργησαν τα παλιρροϊκά κύματα (τρία μικρά «τσουνάμι») που ακολούθησαν μετά την μεγάλη σεισμική δόνηση. Πέτρες, νερά, φθορές, χώματα είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν το σκηνικό γύρω από το Βαθύ της Σάμου.

Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στα στενά μπορεί να διακρίνει τα χαλάσματα, τις κατολισθήσεις και τις ταινίες σήμανσης που έχουν τοποθετηθεί για να μην περάσει ο κόσμος από τα στενά.

Advertisement

Οι κάτοικοι αναστατωμένοι και λυπημένοι από τον άδικο χαμό των δύο παιδιών, συζητούν μεταξύ τους , σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι, δίνοντας την δική τους μαρτυρία για το που βρίσκονταν την ώρα του σεισμού.

Στο δρόμο από το αεροδρόμιο, έξω από το Πυθαγόρειο, μέχρι το Βαθύ μπορεί να διακρίνει κανείς τις πέτρες που έχουν πέσει και τις πινακίδες που έχουν ξηλωθεί από το δρόμο.

Πηγή:iefimerida

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement