Η Skoda πατένταρε φωτεινούς υποδοχείς για τις ζώνες ασφαλείας

Advertisement

Η τσεχική εταιρεία κατοχύρωσε παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα έξυπνο νέο σύστημα με φωτεινούς υποδοχείς για τις ζώνες ασφαλείας, το οποίο βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Skoda.

O σκοπός των φωτιζόμενων κουμπωμάτων είναι να αποτελέσουν ένα επιπλέον μέτρο υπενθύμισης, προκειμένου να μην ξεχνάς να φοράς τη ζώνη ασφαλείας.

Οι υποδοχείς ζωνών ασφαλείας της Skoda είναι απλοί στη σκέψη, αλλά εξαιρετικά καινοτόμοι, που σε κάνουν να απορείς γιατί δεν τους είχαμε δει μέχρι σήμερα.

Advertisement

Αυτοί ενσωματώνουν LED στοιχεία, τα οποία αλλάζουν χρώμα και φωτισμό, αναλόγως με το αν κάθεται ή μη κάποιος στο κάθισμα. Πιο συγκεκριμένα, αν δεν κάθεται κάποιος στο κάθισμα, το φως τους είναι λευκό.

Από τη στιγμή ωστόσο που ο αισθητήρας βάρους του καθίσματος καταλάβει την παρουσία επιβάτη, αν αυτός δέσει τη ζώνη του σωστά, το φως θα γίνει αρχικά πράσινο και στη συνέχεια και πάλι απαλό λευκό προκειμένου να μην ενοχλείται ο οδηγός.

Αν, όμως, ο επιβάτης δεν δέσει τη ζώνη του, το φως θα γίνει κόκκινο, υποδεικνύοντάς ότι η ζώνη ασφαλείας δεν έχει δεθεί.

Advertisement

Η Skoda αναφέρει ότι o οδηγός θα μπορεί να παραμετροποιήσει την φωτεινότητα μέσω της οθόνης του infotainment, ενώ θα υπάρχει και φωτεινή ακολουθία υποδοχής, προκειμένου οι επιβαίνοντες να βρίσκουν ευκολότερα στο σκοτάδι τον υποδοχέα της ζώνης.

Πηγή:autoblog

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement