«Πόρτα» στον Τζόκοβιτς από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: «Ο ιός δεν φέρεται ξεχωριστά σε κανέναν – Το ίδιο κι εμείς»

Advertisement

Καμίας «ειδικής μεταχείρισης» δεν θα τύχουν οι 72 παίκτες του τένις, που βρίσκονται απομονωμένοι σε ξενοδοχεία της Αυστραλίας για το αυστραλιανό Open, παρά τα αιτήματα που υπέβαλε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στον κατάλογο αιτημάτων του Σέρβου πρωταθλητή περιλαμβάνονται η μικρότερη περίοδος καραντίνας, η άδεια στους παίκτες να επισκεφθούν τους προπονητές τους και η πρόσβαση σε γήπεδα όπου θα μπορούσαν να προπονηθούν για το τουρνουά.

Επιπλέον, ο Τζόκοβιτς – ο οποίος εξέφρασε απόψεις κατά των εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας – ζητά, επίσης, υλικό για γυμναστική σε όλα τα δωμάτια, καλύτερο φαγητό και περισσότερα τεστ, για να μειωθεί η περίοδος της απομόνωσης.

Advertisement

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντάνιελ Άντριους απάντησε ότι οι αρχές δεν θα κάμψουν τους κανόνες, λέγοντας στους παίκτες ότι «δεν υπάρχει ειδική μεταχείριση εδώ… ο ιός δεν θα συμπεριφερθεί ξεχωριστά σε εσάς, έτσι ούτε κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο».

Ο Τζόκοβιτς – ο οποίος διαμένει ξεχωριστά στην Αδελαΐδα – ήταν ένας από τους πολλούς αστέρες του τένις που διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση των παικτών στην Αυστραλία, όπου τα κρούσματα είναι, πλέον, ελάχιστα, ελέω των αυστηρών περιορισμών που ισχύουν στα σύνορα εδώ και αρκετούς μήνες.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η Βρετανίδα Χέδερ Ουάτσον έριξε φως στην κατάσταση, γυρίζοντας βίντεο με τον εαυτό της να κάνει διάδρομο μέσα στο δικό της δωμάτιο ξενοδοχείου.

Advertisement

Η Ουάτσον τέθηκε σε καραντίνα, μαζί με τους υπόλοιπους τενίστες, καθώς όλοι τους θεωρήθηκαν στενές επαφές τεσσάρων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε πτήσεις τσάρτερ προς την Αυστραλία.

Το τουρνουά αναμένεται να ξεκινήσει με καθυστέρηση, στις 8 Φεβρουαρίου, αφήνοντας τους παίκτες να χτυπούν μπάλες στους τοίχους και στα αναποδογυρισμένα κρεβάτια με την ελπίδα να είναι έτοιμοι στο πρώτο σερβίς.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement