Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης: Ποινική δίωξη για κακούργημα -Ολα τα στοιχεία

Advertisement

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο σκηνοθέτης συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, όπως έγινε γνωστό γύρω στις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα, στις 15:45, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ, αυτοβούλως, συνοδεία του δικηγόρου του, όπου και ενημερώθηκε ότι δεν είχε εκδοθεί τότε ένταλμα σε βάρος του.

Advertisement

Κατά τις ίδιες πηγές, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε πριν από λίγο για το γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη, για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, κατά πληροφορίες.

Οι εισαγγελικές Αρχές οδηγήθηκαν στην άσκηση δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από τις δυο μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος του, από θύματα που περιγράφουν ότι ήταν ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προστεθεί ακόμα μία μαρτυρία από άτομο που δήλωσε ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη.

Πώς εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης για τον Λιγνάδη

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δύο εισαγγελείς οι Κ. Σπυρόπουλος και Ν. Στεφανάτος ερεύνησαν τις δύο μηνύσεις που είχαν υποβληθεί κατά του σκηνοθέτη και αφορούν εγκλήματα σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων.

Advertisement

Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που συνέλεξαν οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος. Η δικογραφία υπεβλήθη στην ανακρίτρια η οποία εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού. Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ιδιαίτερα επιβαρυντική νέα μαρτυρία για βιασμό

Ιδιαιτέρως επιβαρυντική ήταν μία νέα μαρτυρία για βιασμό από τον γνωστό σκηνοθέτη. Μάρτυρας κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες στην εισαγγελία και υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη την τελευταία εξαετία.

Advertisement

Ο μάρτυρας κλήθηκε από τον εισαγγελέα στο πλαίσιο την διερεύνησης της πρώτης μήνυσης που υπεβλήθη από τον 40χρονο Βασίλη Κ. και φέρεται η μαρτυρία του να ήταν ιδιαιτέρως επιβαρυντική για τη δράση του σκηνοθέτη, καθώς τα όσα περιγράφει δεν είναι παραγεγραμμένα.

Στοιχεία-φωτιά φέρεται να κατέθεσε χθες υπό άκρα μυστικότητα η γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε μέχρι το 2017 στο πολύ στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη. Φέρεται να αναφέρθηκε στη δράση του σκηνοθέτη και στον τρόπο που προσέγγιζε ανήλικους.

Υπ. Δικαιοσύνης για Λιγνάδη: Η σιωπή έσπασε, ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης

Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Advertisement

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement