Bitcoin : Μετά το ρεκόρ η «διόρθωση», με σημαντικές απώλειες σήμερα

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα είδε την «ισοτιμία» του έναντι του δολαρίου να εκτινάσσεται πάνω από τα 58.000 δολάρια το Σαββατοκύριακο, όμως μια δήλωση του Έλον Μασκ έφερε τη «βουτιά».

Advertisement

Η «διόρθωση» αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις νόμους των χρηματιστηρίων, καθώς μετά από κάθε μεγάλο άνοδο ενός δείκτη ή μιας τιμής οι επενδυτές επιδιώκουν να «πουλήσουν» προκειμένου να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Το Bitcoin, το πιο γνωστό από τα αποκαλούμενα κρυπτονομίσματα, δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, λοιπόν, η «ισοτιμία» του έναντι του δολαρίου κατέγραψε υποχώρηση μέχρι και κατά 7,8% σε σύγκριση με τα ιστορικά υψηλά της Κυριακής, όταν είχε ξεπεράσει τα 58.000 δολάρια, φτάνοντας κυριολεκτικά μια ανάσα από τα 58.200.

Advertisement

Παρά το γεγονός, όμως, ότι υποχώρησε κοντά στα 53.000 δολάρια (παρασέρνοντας και το Ethereum), εξακολουθεί να παραμένει σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο η «ισοτιμία» του Bitocoin έκανε κυριολεκτικά ράλι, με αποτέλεσμα η συνολική του κεφαλαιοποίηση να ξεπεράσει το ένα τρισ. δολάρια.

Η αντίστροφη μέτρηση, όμως, άρχισε και πάλι με την ίδια αφορμή που προκάλεσε την ιλιγγιώδη του άνοδο: Μια δήλωση του Έλον Μασκ, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, ότι η τιμή του (όπως και του Ethereum) είναι «μάλλον υψηλή».

Advertisement

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εντυπωσιακή πορεία και τα κέρδη των τελευταίων μηνών του bitcoin τροφοδοτήθηκαν από τις ενδείξεις ότι το κρυπτονόμισμα γίνεται σταδιακά αποδεκτό από το επενδυτικό και εταιρικό κατεστημένο – από την Tesla και τη Mastercard έως τη BNY Mellon.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement