Το νέο Tipo Cross

Advertisement

Το Fiat Tipo Cross αποτελεί τη νέα δυναμική πρόταση στην κατηγορία των C-Crossovers η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και στην χώρα μας. Το μοντέλο έχει ξεχωριστό στιλ, εξαιρετική ευρυχωρία και πρακτικότητα, με έντονο προσανατολισμό τις εκτός δρόμου διαδρομές.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται από τις μυώδεις επιφάνειες, την επιθετική μάσκα, αλλά και τα «off-road» στιλιστικά στοιχεία που σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος του επιτρέπουν να κινείται με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια σε εκτός δρόμου διαδρομές. Παράλληλα η μάσκα που φιλοξενεί το νέο λογότυπο της Fiat.

Το εσωτερικό προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας, τόσο για τους επιβάτες, όσο και τις αποσκευές τους. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 440 λίτρα.

Advertisement

Το μοντέλο αποτελεί, μετά το νέο ηλεκτρικό 500, το δεύτερο μοντέλο της Fiat που εφοδιάζεται με το προηγμένο σύστημα πολυμέσων Uconnect 5, που διαθέτει οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 10,25 ιντσών, δυνατότητα ασύρματου mirroring μέσω των εφαρμογών Apple CarPlay και Android Auto, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G.

Παράλληλα ο οδηγός έχει στη διάθεση του έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος χάρη στην οθόνη TFT των 7» είναι και πλήρως διαμορφώσιμος.

Είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που εφοδιάζεται με μια σειρά νεών κινητήρων βενζίνης και diesel, στο σύνολο τους προδιαγραφών Euro6d-Final, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τον αποδοτικό τους χαρακτήρα.

Advertisement

Βασιζόμενος στη νέα γενιά κινητήρων FireFly, ο turbo κινητήρας των 1.000κ.εκ. αποδίδει 100 ίππους και 190Nm ροπής που είναι διαθέσιμα μόλις από τις 1.500σ.α.λ.

Αντίστοιχα ο αναβαθμισμένος κινητήρας diesel 1.6MTJ αποδίδει πλέον 130 ίππους (επιπλέον 10 ίππους σε σχέση με το παρελθόν) και κυρίως 320Nm ροπής, επίσης μόλις στις 1.500σ.α.λ. Τη γκάμα συμπληρώνει ο κινητήρας diesel 1.3MTJ με τους 95 ίππους και 200Nm ροπής με κατανάλωση μόλις 4,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement