Καταπέλτης το ένταλμα που οδήγησε στη φυλακή τον Λιγνάδη

ΦΩΤ. EUROKINISSI/TATIANA MΠΟΛΑΡΗ
Advertisement

Σοβαρές ενδείξεις ενοχής που τυποποιούν το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή «είδαν» ανακρίτρια και εισαγγελέας που αποφάσισαν την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως φέρονται να αναφέρουν στο ένταλμα της προσωρινής κράτησης που εξέδωσαν, «με τον τρόπο που τελέσθηκαν οι πράξεις καταδεικνύεται η εμμονή, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και σταθερή εγκληματική ροπή του κατηγορουμένου στην τέλεση συναφών αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας».

Η δικαστική λειτουργός σημειώνει με νόημα ότι όσα στοιχεία συλλέχθηκαν κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, δεν μπορούν να κλονιστούν  από τα στοιχεία που προσκόμισε ο κατηγορούμενος.

Advertisement

Στο έγγραφο σύμφωνα με πληροφορίες,  η δικαστική λειτουργός κάνει λόγο για συγκεκριμένη μεθοδολογία και συστηματική προσέγγιση των δύο ανηλίκων αιγυπτιακής καταγωγής, την εμμονή του στην καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών σε ιδιωτικούς χώρους φυσικής του εξουσίασης, την δημιουργία αρχικά κλίματος εμπιστοσύνης, καθώς εκμεταλλευόταν αφενός την δική του κοινωνική αναγνώριση και επαγγελματική καταξίωση, αφετέρου την έλλειψη σταθερού οικογενειακού περιβάλλοντος και την εσωτερική επιθυμία των παθόντων για κοινωνική αναβάθμιση και ενασχόληση με τον χώρο του θεάματος, με απώτερο στόχο την τέλεση των ανωτέρω πράξεων, με άσκηση σωματικής βίας, ή περιαγωγής των παθόντων σε κατάσταση αναισθησίας. Κρίνεται δε, ότι εάν αφεθεί ελεύθερος θα τελέσει νέα αδικήματα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Δ. Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης παρόμοιων αδικημάτων, «γεγονός που συνάγεται από τα περιστατικά της προηγούμενης ζωής του, τα οποία αφορούν στην αδιάλειπτη επιθυμία του για ικανοποίηση με καθ’οιοδήποτε τρόπο της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα, κυρίως άρρενα άτομα, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους».

Παράλληλα στο ένταλμα αναφέρεται ότι ¨κρίνεται ότι δεν καθίσταται επαρκής η επιβολή σε αυτόν του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, για την αποτροπή του από την τέλεση νέων αδικημάτων, η δε κρίση αυτή τελεί  σε ανεξαρτησία από την εκ μέρους του υποβολή αντίστοιχου αιτήματος ή μη».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement