Το «Nomadland» και ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμήθηκαν με Χρυσές Σφαίρες

Advertisement

Η ταινία «Nomadland» βγήκε νικήτρια χθες, Κυριακή, το βράδυ στην τελετή της απονομής των Χρυσών Σφαιρών, στην οποία διακρίθηκε επίσης σε μείζονες κατηγορίες μεγάλος αριθμός μαύρων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων ο εκλιπών Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Το «Nomadland», ένας ύμνος στους σύγχρονους χίπις που διατρέχουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με τα ημιφορτηγά τους, κέρδισε στην κατηγορία της καλύτερης δραματικής ταινίας, ενώ η σκηνοθέτριά της, η Κινέζα Κλοέ Ζάο, 38 ετών, έγινε η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία των Χρυσών Σφαιρών που κερδίζει σ’αυτή την κατηγορία, μετά την Μπάρμπρα Στρέιζαντ το 1984.

Η Άντρα Ντέι, μια νεαρή μαύρη αμερικανίδα ηθοποιός, έκανε την έκπληξη κερδίζοντας στην κατηγορία της καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία, χάρη στον ρόλο της στην ταινία «ΗΠΑ εναντίον Μπίλι Χάλιντεϊ». Είχε αντιπάλους στην κατηγορία αυτή πολλές διάσημες ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων την Φράνσις Μακντόρμαν από το «Nomadland».

Advertisement

Άλλοι μαύριοι ηθοποιοί τιμήθηκαν επίσης με βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες, με πρώτον τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν για την ταινία «Η θρυλική Μα Ρέινι», την τελευταία που είχε γυρίσει πριν υποκύψει στον καρκίνο το περασμένο καλοκαίρι. Κέρδισε με αντιπάλους μεγαθήρια όπως ο Άντονι Χόπκινς, οκτώ φορές αποτυχών υποψήφιος στις Χρυσές Σφαίρες.

Ο Βρετανός Ντάνιελ Καλούγια κέρδισε το βραβείο του καλύτερου δραματικού δεύτερου ρόλου για την ερμηνεία του στον ρόλο του Φρεντ Χάμπτον, του νεαρού ηγέτη του κινήματος των «Μαύρων Πανθήρων» που σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο 1969 σε επιδρομή της αστυνομίας.

Στην κορυφή με έξι βραβεία βρέθηκε η ασπρόμαυρη ταινία του Netflix «Mank» με τον Γκάρι Όλντμαν.

Advertisement

Ο Σάσα Μπάρον Κόεν κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού σε κωμική ταινία για τον ρόλο του στην ταινία «Borat 2», η οποία τιμήθηκε και με το βραβείο της καλύτερης κωμωδίας. «Περιμένετε, ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί το αποτέλεσμα. Ισχυρίζεται πως ψήφισαν πολλοί νεκροί», αστειεύτηκε ο Σάσα Μπάρον Κόεν.

Στις γυναίκες, το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε κωμική ταινία κέρδισε η Ρόζαμουντ Πάικ για την ταινία «I Care A Lot».

Η Τζόντι Φόστερ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου γυναικείου δεύτερου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Ο Μαυριτανός», στην οποία υποδύεται τον ρόλο μιας δικηγόρου που υπερασπίζεται έναν Μαυριτανό ο οποίος κατηγορείται άδικα για τρομοκρατία από τις ΗΠΑ και είναι φυλακισμένος επί 14 χρόνια στο Γκουαντάναμο.

Advertisement

Η ταινία «Minari» του αμερικανού σκηνοθέτη Λι Άιζαακ Τσανγκ πήρε το βραβείο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Με Χρυσές Σφαίρες βραβεύονται επίσης τηλεοπτικά έργα και η σειρά «The Crown» τιμήθηκε φέτος με τέσσερα βραβεία.

Η τελετή της απονομής των Χρυσών Σφαιρών ήταν φέτος πλήρως εικονική εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement