Σύλληψη γνωστού πρώην εφοπλιστή στην Κηφισιά

Advertisement

Ειδικοί φρουροί της ΔΙ.ΑΣ Βόρειας Αττικής συνέλαβαν την Κυριακή στην Κηφισιά γνωστό εφοπλιστή, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί αίτημα για έκδοση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον εφοπλιστή Μιχαήλ Ζολώτα, ο οποίος συνελήφθη για υπόθεση 96 εκατ. ευρώ, ενώ έχει κατατεθεί από τις κυπριακές αρχές αίτημα για έκδοσή του, ώστε να δικαστεί εκεί.

Tην προηγούμενη εβδομάδα η στήλη Dark Room του newmoney έγραψε: «Δικαιώθηκε η Τράπεζα Πειραιώς από δικαστήριο του Λονδίνου αναφορικά με την απαίτηση ύψους 96 εκατ. δολ. που είχε έναντι του πρώην εφοπλιστή Μιχαήλ Σ. Ζολώτα. Ένα ποσό που αφορά σε δάνειο που είχε χορηγηθεί απ’ τη Marfin Egnatia στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Grand Anemi, συμφερόντων του κ. Ζολώτα. Ο τελευταίος πάντως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο».

Advertisement

Στα τέλη του 2016, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αποφασίσει την έκδοση του συγκεκριμένου εφοπλιστή στην Κύπρο, μετά διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι κυπριακές αρχές εναντίον του. Οι κυπριακές αρχές εκζητούσαν τον προφυλακισμένο εφοπλιστή προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.ά.

Η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει σε ενημέρωσή της πως σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις από το Πημ/κείο Πειραιά. Η μία απόφαση για την οποία συνελήφθη ο εφοπλιστής είναι για το αδίκημα «κοινώς επικίνδυνη βλάβη» και οι άλλες για «εισφορές».

Η ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, είναι 3 χρόνια και 6 μήνες. Η συνολική χρηματική ποινή αναμένεται στα 6.900 ευρώ.

Advertisement

Ο κ. Ζολώτας κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement