Κώστας Γαβράς: Είναι σαν εκδίκηση αν αφήσουν να πεθάνει ο Κουφοντίνας

Κώστας Γαβράς. Φωτ. Eurokinissi
Advertisement

«Μου θύμισε την Θάτσερ που άφησε να πεθάνουν οι Ιρλανδοί από την πείνα» ανέφερε ο Κώστας Γαβράς

«Το ότι τον αφήνουν να πεθάνει είναι σαν εκδίκηση. Και είναι απαράδεκτο. Γι’ αυτό έχουμε τη Βουλή, γι’ αυτό έχουμε τους νόμους που αποφασίζουν. Ιδίως όταν σκέφτεται κανείς αυτό που ζήτησε» τόνισε ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Μου θύμισε την Θάτσερ που άφησε να πεθάνουν οι Ιρλανδοί από την πείνα. Εκείνο που ήταν περίεργο εκείνη την εποχή ήταν ότι η Θάτσερ είχε χάσει τον γιο της που ήταν σε ταξίδι στην Αφρική.

Είχε χαλάσει ο κόσμος και παράλληλα πεθαίνανε οι Ιρλανδοί. Το κράτος, η κοινωνία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την εκδίκηση, δηλαδή δεν μπορεί να φέρεται όπως φέρονται οι εγκληματίες.

Advertisement

Ο Κουφοντίνας ήταν εγκληματίας και έχει καταδικαστεί. Δεν μπορεί και η κοινωνία να φέρεται ως εγκληματίας, πρέπει να δώσει το παράδειγμα», είπε ο Κώστας Γαβράς μιλώντας στο Ράδιο ΜέΡΑ.

Οι συντηρητικές, δεξιές κυβερνήσεις καλλιεργούν πάντα την αβεβαιότητα ιδίως όταν δεν έχουν δίκιο, σύμφωνα με τον γνωστό σκηνοθέτη καθώς «η δεξιά γενικά απομακρύνεται πολύ συχνά, όταν έχει προβλήματα, από την απαραίτητη κοινωνική κατάσταση, τον σεβασμό της κοινωνίας, τον σεβασμό των νόμων κτλ.».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement