Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο σε περιοχές της Ελλάδας

ΦΩΤ. EUROKINISSI
Advertisement

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 22 έως 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως το Ρέθυμνο, ο Βόλος και το Ηράκλειο έχει εκτοξευτεί το ιικό φορτίο την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021 και παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι αυξητικές τάσεις «εκτοξεύτηκαν» για την Κρήτη και κυμαίνονται έως και +337% στο Ρέθυμνο, έως και 199% στο Ηράκλειο και έως και 154% στα Χανιά.

Advertisement

Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται έως +218% στο Βόλο και +66% στη Λάρισα ενώ οριακές κρίνονται, επίσης, οι αυξήσεις που παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη, στο +10%, και στην Πάτρα, στο +15%.

Η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει σταθεροποίηση της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα (-3%) για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με το ιϊκό φορτίο σε αυτά να παραμένει σταθερά υψηλό.

Η συγκέντρωση του ιϊκού φορτίου στα λύματα του Αγίου Νικολάου Κρήτης (+2%) παραμένει ουσιαστικά σταθερή.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πάντως ότι την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου το ιικό φορτίο αστικών λυμάτων στο  Ηράκλειο ήταν 265%, στα Χανιά 85,1% και στο Ρέθυμνο 98,1%.

Συμπερασματικά προκύπτει ότι  την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 στο ιϊκό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ πλην της Περιφέρειας Αττικής.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement