Λάρισα: Έλεγχοι σε δημόσια κτίρια και σπίτια

Η επόμενη μέρα του ισχυρού σεισμού στη Θεσσαλία

Advertisement

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων στην έκταση του Δήμου Λαρισαίων, μετά την σεισμική ακολουθία του τελευταίου 24ωρου.

Συγκροτήθηκαν κλιμάκια που στελεχώνονται από στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  μηχανικούς του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας.

Στην πρώτη φάση βαρύτητα δίνεται στα χωριά του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα στην Μάνδρα, το Κουτσόχερο και τη Ραχούλα, που φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα προβλήματα. Τρία από τα τέσσερα κλιμάκια βρίσκονται ήδη στα προαναφερθέντα χωριά, ενώ έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε ι σπίτια στην πόλη της Λάρισας.

Advertisement

Παράλληλα, άλλα κλιμάκια μηχανικών του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ ελέγχουν δημοτικά κτίρια καθώς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Αύριο Παρασκευή αναμένονται στην Λάρισα, κλιμάκια στελεχών των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια. (Δικαστικό Μέγαρο, σχολικά συγκροτήματα κ.α.).

Να σημειωθεί , με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Advertisement

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων του Δήμου καθώς και στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών για την άψογη και αποτελεσματική και ασφαλή για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς διαχείριση της μεγάλης σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην περιοχή μας.

Αναφορές πολιτών για ρωγμές σε κτίσματα

Συνεχίζεται, επίσης, η υποβολή αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε σπίτια, στα τηλέφωνα επικοινωνίας του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων.

Επίσης, για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε, επικουρικά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου fotos_seismos@larissa.gov.gr.

Advertisement

Στην παραπάνω διεύθυνση οι πολίτες μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες καθώς και τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κτίσματος, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Η αποστολή των φωτογραφιών θα διευκολύνει στην ιεράρχηση των προβλημάτων και των αναγκών.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement