Αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη: Χωρίς αποδείξεις μέχρι στιγμής οι ισχυρισμοί των αστυνομικών

Advertisement

Σάλος έχει δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα μετά το βίντεο που κατέγραψε ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, οι ισχυρισμοί των αστυνομικών -ότι δηλαδή δέχθηκαν επίθεση από 30-40 άτομα και γι’ αυτό αντέδρασαν έτσι- δεν έχουν αποδειχθεί.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί παρουσιάζουν μία εκδοχή για το τι συνέβη πριν το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει με τον ξυλοδαρμό του πολίτη, αλλά για να γίνει η εκδοχή τους πιστευτή θα πρέπει να υπάρξει κάποιο βίντεο που να το αποδεικνύει ή να υπάρξουν μαρτυρίες.

Advertisement

Μέχρι στιγμής αυτοί που κάνουν την έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης δεν έχουν βρει ούτε κάποιο βίντεο που να πιστοποιεί αυτά που λένε οι αστυνομικοί ούτε και κάποια μαρτυρία.

Δηλαδή ότι δέχθηκαν επίθεση από 40 άτομα, τα οποία μάλιστα πήγαν να τους πάρουν τα γκλομπ και τα μπλοκάκια που έχουν για τα πρόστιμα.

Παράλληλα, αναμένεται να απομαγνητοφωνηθεί όλος ο διάλογος που είχαν οι αστυνομικοί με το κέντρο επιχειρήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έτσι ώστε να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

Advertisement

• Είχαν εντολή να πάνε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και για ποιο λόγο;

• Ενημέρωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση και από ποιους;

• Τι εντολές τους είχαν δώσει από το κέντρο επιχειρήσεων;

• Είχαν ζητήσει ενισχύσεις και για ποιο λόγο;

Όλα αυτά λοιπόν είναι καταγεγραμμένα και αυτά θα πάρουν τη θέση τους στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είναι σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως -όπως αναφέρει το OPEN- σήμερα έγινε στην ΕΛ.ΑΣ. μία πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση σχετικά με το γιατί έπρεπε να στείλουν την ομάδα ΔΙΑΣ για να διαχειριστεί ένα περιστατικό με πολίτες, οι οποίοι συνωστίζονται σε μία πλατεία.

Advertisement

Κι αυτό γιατί η ΔΙΑΣ είναι μία ομάδα που πολεμά την εγκληματικότητα, αντιμετωπίζει σκληρούς κακοποιούς, τρομοκράτες και οργανωμένα κυκλώματα.

Άρα δεν υπήρχε κάποιος λόγος μία τέτοια επιχειρησιακή ομάδα να βρεθεί πάνω σε μία πλατεία, όπου ήταν πολίτες, που ήταν απλά συγκεντρωμένοι και οι οποίοι, ενδεχομένως, να είχαν παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement