Μάχη στα social media για τη βάφτιση με νονό τον Άδωνη Γεωργιάδη

Advertisement

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή μια βάφτιση στην οποία έγινε νονός ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι αυτού του είδους τα θρησκευτικά μυστήρια απαγορεύονται λόγω του lockdown. Εκατοντάδες, εάν όχι και περισσότερες, είναι οι οικογένειες που έχουν αλλάξει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό εξαιτίας αυτής της απαγόρευσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ο Γεωργιάδης, με ανάρτησή του αποκάλυψε ότι έγινε νονός. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!»

Advertisement

Η ανάρτηση αυτή, ωστόσο, έφερε θύελλα αντιδράσεων στα social media από πολίτες που κατηγόρησαν τον υπουργό Ανάπτυξης για παραβίαση των μέτρων, καθώς έχουν απαγορευτεί μετά τα τελευταία μέτρα αυστηροποίησης του lockdown τα μυστήρια.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η βάπτιση έγινε κατόπιν άδειας που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, έπειτα από αίτηση που κατέθεσαν οι γονείς του, επικαλούμενοι σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Σε νεότερη ανάρτησή του δημοσίευσε τη σχετική άδεια, ενώ σημείωσε ότι αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας, αν έχει σοβαρούς λόγους.

Advertisement

Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα…

Posted by Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis on Sunday, March 14, 2021

Για το θέμα, τοποθετήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε δηκτικά «αν υπάρχει κάποιο μέτρο περιορισμού που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής».

Advertisement

«Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Ή αυτά ισχύουν – υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού – μόνο για τους απλούς πολίτες;», ανέφερε χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ωστόσο, έδωσε συνέχεια στο ζήτημα και επανερχόμενος κατηγόρησε τους αριστερούς για υποκρισία. «Τρελαίνονται που έγινε μία βάπτιση χθες στην Αθήνα και μιλούν για καταπάτηση των απαγορεύσεων (χωρίς να σκέφτονται καν ποιοι μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι εξαίρεσης) ενώ κάθε μέρα κάνουν διαδηλώσεις παραβιάζοντας όλες τις απαγορεύσεις», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Συνέχισε δε με νέα ανάρτηση γράφοντας χαρακτηριστικά πως: «Οι άνθρωποι που έκαναν πορείες, συγκεντρώσεις, επεισόδια κλπ ζητώντας να παραβιαστούν οι νόμοι για να γίνει το χατίρι σε έναν αμετανόητο δολοφόνο, σκανδαλίστηκαν διότι δόθηκε η άδεια νομίμως να βαπτιστεί χθες ένα παιδάκι Χριστιανός, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους…αριστερά..».

Advertisement

 

 

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Κυριακής επανήθλε στο θέμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας «κερασάκι στην τούρτα» τη βάπτιση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ αναφέρθηκε «στο κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και την Τσικνοπέμπτη στον ΕΟΔΥ».

Αθηναγόρας: Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας σχολιάζοντας το περιστατικό, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τρίτης είπε πως η υφιστάμενη ΚΥΑ αναφέρεται στα μέτρα που ισχύουν χωρίς να γίνεται αναφορά σε βαφτίσεις αλλά μόνο σε γάμους.

Advertisement

Αναφερόμενος στην ειδική άδεια η οποία ελήφθη από την Πολιτική Προστασία για να τελεστεί η συγκεκριμένη βάπτιση, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου σημείωσε πως «από αυτό που γνωρίζω εγώ, αυτό πρώτη φορά το ακούω.

Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή μπορεί κανείς να πάρει άδεια και να τελέσει οτιδήποτε θέλει σε μια εκκλησία, έξω από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις ΚΥΑ που βγαίνουν κάθε εβδομάδα, όπως είναι οι κηδείες».

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την διαδικασία που ακολουθείται εάν ένας ιερέας λάβει ένα αντίστοιχο έγγραφο από την Πολιτική Προστασία, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε πως κάθε ιερέας αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ρωτήσει τα γραφεία της μητροπόλεως εάν θα μπορέσει να κάνει την βάφτιση.

Advertisement

Ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ είπε στην συνέχεια πως «έγινε κάποια ενέργεια από έναν συγκεκριμένο υπουργό» αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν γίνονται βαφτίσεις στις εκκλησίες.

Όπως είπε στην συνέχεια, οι βαφτίσεις γίνονται σε περιοχές που δεν είναι σε «βαθύ κόκκινο» με αυστηρό περιορισμό εννέα ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των όσων τελούν το μυστήριο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement