Σοκ με την σεξουαλική κακοποίηση 10χρονων από παράγοντα αθλητικού συλλόγου

Advertisement

Σοκάρουν τα όσα καταγγέλλουν δυο ανήλικες αθλήτριες κολύμβησης εις βάρος 74χρονου που φέρεται να τις κακοποιούσε σεξουαλικά.

Για 2 ολόκληρα χρόνια, από το 2013 έως το 2015, οι νεαρές μαθήτριες που τότε ήταν 10 ετών, υπέφεραν στα χέρια του ηλικιωμένου που τις ανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις μετά το κολυμβητήριο.

«Ο συγκεκριμένος κύριος ποτέ δεν είχε ρόλο στον σύλλογό μας. Δεν ήταν ποτέ ούτε προπονητής, ούτε μέλος της διοίκησης, ούτε κάποιος έφορος, απλά είχε τον ρόλο του παππού. Έφερνε το εγγόνι του στον σύλλογο, το πηγαινοέφερνε όπως πηγαινοφέρνουν όλοι οι υπόλοιποι γονείς και κηδεμόνες τα παιδιά τους» ανέφερε ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου στο Περιστέρι.

Advertisement

Το σχέδιο του 74χρονου ήταν καλά οργανωμένο. Με το πρόσχημα ότι το εγγόνι του πηγαίνει στον ίδιο αθλητικό σύλλογο, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών τους και προθυμοποιήθηκε να πηγαινοφέρνει τις 10χρονες τότε κοπέλες στο κολυμβητήριο.

Στον αθλητικό σύλλογο είχε την εικόνα ενός συνταξιούχου που ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για την αρρωστημένη δράση του…

«Εγώ τον γνώρισα, είχε φέρει την εγγονή του αν θυμάμαι καλά, την περίοδο εκεί το ’10-’11, ήταν παππούς μίας αθλήτριας απ’ ό,τι γνωρίζω. Όταν βλέπετε έναν άνθρωπο 74 χρόνων, ο οποίος ήτανε μες στον χώρο του κολυμβητηρίου κάποια χρόνια, έτσι; Δεν ήταν μία μέρα, πέντε μέρες ή ένα μήνα, εντάξει; Ήτανε 6-7 χρόνια εκεί. Ποτέ δεν είχε δώσει έτσι κάποιο δικαίωμα για να συμβεί οτιδήποτε και να μπορούν να υποψιαστεί κάποιος ότι κάτι συμβαίνει» δήλωσε μέλος του συλλόγου.

Advertisement

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι κοπέλες στον εισαγγελέα, ο 74χρονος τις ανάγκαζε σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις δείχνοντάς του πορνογραφικές ταινίες ή προφυλακτικά, ενώ κατάφερε να τις ξεγελάσει και να της πάει σπίτι του με το πρόσχημα ότι ήθελε να τους δώσει μια αποτριχωτική κρέμα. Στη γειτονιά του κατηγορούμενου κάνεις δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

«Ήτανε από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, αλλά πλέον είναι ανενεργό μέλος από το 2013. Εμείς δεν γνωρίζουμε τι γίνεται έξω από το κολυμβητήριο. Εμείς η αρμοδιότητά μας σταματάει και αρχίζει στην πόρτα του κολυμβητηρίου. Τώρα το τι έκανε και τι σχέσεις είχε έξω με άλλους γονείς, ή οτιδήποτε άλλο που έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες δεν το γνωρίζαμε» συνέχισε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Ο 74χρόνος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες του βιασμού, ενώ ύστερα από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε και πορνογραφικό υλικό.

Advertisement

Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό ο 74χρονος

Ο 74χρονος είναι ιδρυτικό στέλεχος του συγκεκριμένου συλλόγου και έτσι είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών.

Ο ίδιος κατάφερνε να πείσει τους γονείς ότι μπορούσε να πηγαίνει τα δύο 10χρονα κορίτσια στο κολυμβητήριο αλλά και σε αγώνες. Ο 74χρονος έδειχνε πορνογραφικό υλικό στα δύο κορίτσια και στη συνέχεια προέβη στις κακοποιητικές πράξεις για οποίες έχει προφυλακιστεί.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έδειχνε βίντεο στα κορίτσια για να τα διαπαιδαγωγήσει, ενώ αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό. Η μια κοπέλα 7 χρονιά μετά το βασανιστήριο που περνούσε μίλησε στους γονείς της και ξετυλίχτηκε το κουβάρι.

Advertisement

Όπως δήλωσε η Άρια Καλύβα, δημοσιογράφος στο Πρώτο Θέμα που δημοσιοποίησε το θέμα η κοπέλα πήρε κουράγιο από την Σοφία Μπεκατώρου και την δική της δημόσια εξομολόγηση.

Οι αρχές θεωρούν πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος άνδρας να έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις και σε άλλα ανήλικα κορίτσια καθώς για 12 χρόνια ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement