Το Πάσχα κρίνει την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Advertisement

Αισιόδοξος ότι μέσα στον Απρίλιο είναι δυνατό να επιτραπεί η παρουσία ενός αριθμού φιλάθλων στους αγώνες του ισπανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος δήλωσε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, η διοργανώτρια αρχή και η Γραμματεία Αθλητισμού της κυβέρνησης είναι έτοιμες να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από την κεντρική και τις περιφερειακές κυβερνήσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση, υπογράμμισε ο Τεμπάς, είναι να μην υπάρξει επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών (29 Μαρτίου-4 Απριλίου).

«Είμαστε έτοιμοι εδώ και μήνες, αλλά υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Βρισκόμαστε ένα χρόνο σε αυτή την κατάσταση, έχουμε μάθει και ελπίζουμε ότι την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου θα μπορέσουμε να έχουμε ένα ποσοστό (σ.σ. φιλάθλων) στα γήπεδα» ανέφερε ο πρόεδρος της La Liga και συμπλήρωσε: «Όπως είπε η γραμματέας Αθλητισμού, Ιρένε Λοθάνο, ελπίζουμε μετά το Πάσχα να ορίσουμε μία κοντινή ημερομηνία. Όλοι είναι πολύ επιφυλακτικοί με το Πάσχα, είναι μία κρίσιμη στιγμή για να δούμε πώς πάνε τα πράγματα. Ελπίζουμε η άνοδος (σ.σ. των κρουσμάτων) να είναι μικρότερη απ’ ό,τι τα Χριστούγεννα και να μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στα γήπεδα».

Ο Χαβιέρ Τεμπάς δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι επιτρέπεται πλέον στην Ισπανία η παρουσία κοινού σε κάποιες εκδηλώσεις, αλλά το ποδόσφαιρο δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτές.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement