15 περίεργα πράγματα που αγνοούσες και έχουν να κάνουν με το σεξ

Advertisement

Πράγματα για το σεξ θ’ ακούσεις πολλά. Μύθοι, αλήθειες, θεωρίες και πραγματικότητα, ένας ολόκληρος κόσμος που το αφορά περιστρέφεται γύρω από το σεξ. Γι’ αυτό έχουν βγει ένα τρισεκατομμύριο έρευνες σχετικά με το θέμα για να μας διαφωτίσουν και να παρουσιάσουν το πράγμα πιο αντικειμενικά.

Πολλές απ’ αυτές μάλιστα απαντούν σε ερωτήσεις που ίσως δεν περνάνε καν απ’ το μυαλό των περισσότερων αντρών και γυναικών, όπως οι παρακάτω που αφορούν σε πραγματικά και περίεργα γεγονότα γύρω από το δημοφιλέστερο σπορ από καταβολής κόσμου.

Προσποιούνται και οι άντρες

Ποιος είπε ότι η προσποίηση στον οργασμό είναι μόνο γυναικεία υπόθεση; Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Κάνσας, το 2010, το 28% των αντρών έχει προσποιηθεί οργασμό.

Advertisement

Η λίμπιντο επηρεάζεται απ’ το ύφασμα του εσωρούχου

Να που δεν παίζει ρόλο τελικά μόνο το σχέδιο αλλά και το ύφασμα. Τουλάχιστον, σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, τα εσώρουχα από πολυεστέρα μειώνουν τη σεξουαλική διάθεση των ποντικιών περισσότερο από κάθε άλλο ύφασμα. Μωρέ λες να ισχύει και για τους ανθρώπους;

Οι άντρες με στρες έλκονται περισσότερο απ’ τις στρουμπουλές γυναίκες

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, αυτό αποφάνθηκε μια μελέτη όπου άντρες υποβλήθηκαν σε συνέντευξη για δουλειά. Είκοσι λεπτά αργότερα και αφού τους έδειξαν φωτογραφίες γυναικών με διαφορετικούς σωματότυπους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ήταν ότι οι αγχωμένοι βαθμολογούσαν πιο υψηλά τις πιο παχουλές γυναίκες.

Οι λευκές γυναίκες είναι πολύ ενεργές σεξουαλικά στη μέση ηλικία

Μελέτη του 2014 υποστηρίζει ότι οι λευκές γυναίκες στη μέση ηλικία έχουν τρεις φορές παραπάνω κίνηση στην σεξουαλική τους ζωή σε σχέση με τις υπόλοιπες που βρίσκονται στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ.

Advertisement

Η σεξουαλική διέγερση μπορεί να διώξει την αηδία για κάτι

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και κλήθηκαν να παρακολουθήσουν οι πρώτοι ένα ερωτικό φιλμ, οι δεύτεροι αθλητικά και οι τρίτοι ταινίες με σκηνές από τοπία – παράλληλα τους ζητούσαν να κάνουν διάφορα αηδιαστικά πράγματα, όπως να πιουν ένα ποτήρι νερό όπου κολυμπούσε κάποιο έντομο ή να πετάξουν ένα χρησιμοποιημένο ταμπόν. Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι η ομάδα που είχε διεγερθεί σεξουαλικά θεωρούσε πολύ λιγότερο αηδιαστικά αυτά τα πράγματα, σε σχέση με τις άλλες δύο.

Κάποιος με μεγαλύτερο αδελφό έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλος

Αυτό κι αν είναι περίεργο. Μια αμερικάνικη έρευνα υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες ενός αγοριού να είναι ομοφυλόφιλος αυξάνονται όσο περισσότερους μεγαλύτερους αδελφούς έχει. Δηλαδή κάποιος με 4 μεγαλύτερους αδελφούς έχει τέσσερις φορές παραπάνω πιθανότητες να είναι γκέι, κι αυτό έχει να κάνει με τις ορμόνες της μητέρας, τα αντιγόνα και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τελικά τα ετερώνυμα δεν έλκονται

Άλλο ένα στερεότυπο καταρρίπτεται. Μια μελέτη προσομοίωσης σε υπολογιστές έδειξε ότι οι άνθρωποι έλκονται περισσότερο από άτομα που τους μοιάζουν.

Advertisement

Το πολύ σεξ δεν σε κάνει απαραίτητα πιο χαρούμενο

Να που επιβεβαιώνεται με τη βούλα της επιστήμης ότι τελικά μετρά η ποιότητα κι όχι η ποσότητα. Σε μια μελέτη του 2015 ζητήθηκε από μια ομάδα ζευγαριών να διπλασιάσουν τη συχνότητα στο σεξ και από μία άλλη να μείνει όπως είναι χωρίς να αλλάξει καθόλου τα πράγματα που αφορούν στην ερωτική τους ζωή. Το συμπέρασμα που βγήκε ήθελε τα ζευγάρια της πρώτης ομάδας να έχουν λιγότερη ενέργεια, λιγότερο ενθουσιασμό και το σεξ μεταξύ τους ήταν πολύ χειρότερο συγκριτικά με τα αποτελέσματα της δεύτερης.

Μην βάζεις άρωμα αν θες να την «ανάψεις»

Σε καμιά περίπτωση δεν εννοούμε να ξεχάσεις τι θα πει στοιχειώδης υγιεινή, όμως σύμφωνα με μια μελέτη σε γυναικεία γεννητικά όργανα βρέθηκε ότι ήταν μειωμένη η διέγερση των γυναικών που εισέπνεαν αντρική κολόνια.

Τα Καθολικά πανεπιστήμια έχουν τα ηνία στο φλερτ

Ανεξαρτήτως της θρησκείας τους, οι φοιτήτριες σε πανεπιστήμια με Καθολική παιδεία είναι πιο πιθανό να συνάψουν σχέσεις συγκριτικά με φοιτήτριες σε πανεπιστήμια που δεν συνδέονται με κάποια θρησκεία. Επίσης οι φοιτήτριες που είναι Καθολικές έχουν 72% παραπάνω πιθανότητες να κάνουν σχέσεις συγκριτικά με τις άθρησκες.

Advertisement

Ανάλογα με τις γεωγραφικές τοποθεσίες ποικίλλουν τα γούστα των αντρών για τις γυναίκες
Μελέτη αποκαλύπτει ότι όσοι ζουν σε χώρες με υψηλότερο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο προτιμούν γυναίκες με λιγότερα κιλά, κι αυτό έχει να κάνει με την διείσδυση του Δυτικού τρόπου ζωής και των media σε αυτές τις περιοχές.

Οι γυναίκες τη βρίσκουν με πιο πολλά είδη πορνό

Φαίνεται πως οι γυναίκες «ανάβουν» πιο εύκολα απ’ τους άντρες στη θέα του σεξ. Ή μάλλον να το πούμε αλλιώς διεγείρονται σεξουαλικά ανεξαρτήτως αν τους δείξεις σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων ή ετεροφυλόφιλων. Αυτό, τουλάχιστον έδειξε μια μελέτη όπου γυναίκες και άντρες κλήθηκαν να δουν διάφορα είδη πορνό, ενώ μηχάνημα κατέγραφε την ερωτική τους διέγερση. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι αντιδράσεις των αντρών εξαρτιόνταν απ’ τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Όσοι έχουν γάτα είναι πιο πιθανό να τους αρέσει το BDSM

Μια μελέτη υποστηρίζει ότι ένας τύπος παράσιτου που βρίσκεται στις γάτες, γνωστό ως τοξόπλασμα, μπορεί να κάνει τους ιδιοκτήτες τους να διεγείρονται σεξουαλικά απ’ τον πόνο, την υποτακτικότητα, τον φόβο και τον κίνδυνο.

Advertisement

Το πολύ video game ρίχνει τη λίμπιντο

Σύμφωνα με μια ιταλική μελέτη οι άντρες που παίζουν για περισσότερο από μια ώρα την ημέρα video games έχουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Το μόνο καλό είναι ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκσπερματώσουν πρόωρα.

Όσο μεγαλύτερο το πέος, τόσο πιο πιθανό το «κέρατο»

Μια Κενυατική μελέτη έδειξε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το πέος ενός άντρα τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να τον απατήσει η σύντροφός του. Κι αυτό γιατί οι γυναίκες συνδέουν το μεγάλο πέος με πόνο και άρα λιγότερη ευχαρίστηση στο σεξ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement