25η Μαρτίου: Το «επαναστατικό» μενού του Λευτέρη Λαζάρου για το επίσημο δείπνο

Ο πρώτος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin, επιστρατεύτηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας για το μενού που θα απολαύσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου θα είναι το μενού που θα απολαύσουν απόψε οι επίσημοι προσκεκλημένοι της χώρας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το «επαναστατικό» μενού του Λευτέρη Λαζάρου περιλαμβάνει ως πρώτο πιάτο ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.
Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Τέλος τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών. Μάλιστα ο «Αποσπερίτης» είναι ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».

Στο επίσημο δείπνο θα παραβρεθούν 45 προσκεκλημένοι και ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με τη Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φρανσουά Παρλί.

Πηγή

Δείτε και αυτά: